ΤΟΠΙΚΑ

Σπίτι για αδεσποτάκια έξω από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

σπίτι-για-αδεσποτάκια-έξω-από-το-3ο-γυμν-777237

Ζεστή γωνιά για τις κρύες ημέρες με φαγητό και νερό δημιούργησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου

Την αγάπη τους για τα ζώα, και ιδίως τα αδέσποτα που είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, έκαναν πράξη μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας. Σε μία γωνία κολλητά στον τοίχο του προαυλίου του σχολείου δημιούργησαν ένα σπίτι για τα αδεσποτάκια που αποτελεί καταφύγιο για την παγωνιά και περιλαμβάνει επίσης τροφή και νερό.

Η πρωτοβουλία λήφθηκε λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και παρόλο που τα σχολεία δεν λειτουργούν με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η είδηση για το κύμα κακοκαιρίας «Λέανδρος» έστρεψε την προσοχή στα αδέσποτα ζωάκια που είναι εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα.

Γονείς ήταν εκείνοι που συνέλαβαν την ιδέα, τη μοιράστηκαν με τη διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και σε συνεργασία με τα παιδιά τους δημιούργησαν μια μικρή φωλιά για τα αδέσποτα τετράποδα που κυκλοφορούν γύρω από το σχολείο.

Τα ξύλα προμηθεύτηκε το σχολείο από ξυλουργεία που βοήθησαν στην όμορφη πρωτοβουλία και τόσο εκπαιδευτικοί όσο και γονείς αλλά και μαθητές συνέβαλλαν στην κατασκευή του σπιτιού. Το σπίτι βάφτηκε και απ’ έξω κρέμασαν μία ταμπέλα: «αδεσποτάκια» μαζί με ένα κόκκαλο που υποδηλώνει ότι απευθύνεται σε σκύλους.

Στο εσωτερικό του σπιτιού τοποθέτησαν κυπελάκια με νερό και τροφή που ανανεώνονται με τη φροντίδα όλων καθημερινά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου