ΤΟΠΙΚΑ

Στον Αρειο Πάγο η υπόθεση της Μαγνησιακής Πίστης

στον-αρειο-πάγο-η-υπόθεση-της-μαγνησια-777243

Ασκησε αναίρεση εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ανοίγει ξανά η υπόθεση του αναπτυξιακού πιστωτικού συνεταιρισμού Μαγνησιακή Πίστη. Εισαγγελέας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε κρίνει απαράδεκτη τη δίκη, υιοθετώντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι με βάση τη νομική διάταξη 405 του νέου Ποινικού Κώδικα, σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα πρέπει να υπάρχει έγκληση και συνεπώς και στην κακουργηματική απιστία.

Μετά την εξέλιξη αυτή η υπόθεση εισήχθη προς συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρειο Πάγου και προσδιορίστηκε για να συζητηθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έστειλε κλητήριο θέσπισμα σε όλους τους κατηγορούμενους.

Στο δικαστήριο θα συζητηθεί η πρόταση του εισαγγελέα ότι είναι αντισυνταγματική η επίμαχη διάταξη του νέου ποινικού κώδικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της πρότασης είναι ότι η κακουργηματική απιστία Τραπεζιτών είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα και όχι κατ’ ‘έγκληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δίκη θα εξεταστεί μόνο το νομικό θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι συνολικά 23 άτομα που σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα φέρονταν να έχουν ζημιώσει τον Πιστωτικό Συνεταιρισμό με ποσά από 30.000 ευρώ έως και πάνω από 1 εκατ. €.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου