ΤΟΠΙΚΑ

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η πεζοπορία στο δάσος

σε-εφιάλτη-μετατράπηκε-η-πεζοπορία-στ-851206

Είδαν το χάρο με τα μάτια τους το πρωί της περασμένης Κυριακής τρεις Βολιώτισσες, όταν η πεζοπορία που έκαναν σε μία από τις πιο όμορφες και απάτητες περιοχές του Δυτικού Πηλίου και πιο συγκεκριμένα στη διαδρομή από Άνω Κερασία έως Βένετο, βρέθηκαν μπροστά σε ένα άγριο τσοπανόσκυλο, που φύλαγε τα αιγοπρόβατα κτηνοτρόφου της περιοχής.
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν οι τρεις Βολιώτισσες που συμμετέχουν συχνά στις πεζοπορίες του τοπικού Φυσιολατρικού Ομίλου ΠΑΝ, αποφάσισαν αυτή τη φορά να κάνουν τη συγκεκριμένη διαδρομή μόνες τους. Έφθασαν γύρω στις 9 το πρωί στην Άνω Κερασιά με το Ι.Χ. ενός φίλου τους. Ο άντρας συμφώνησε με τις φίλες του να μαζέψει βότανα και θα βρίσκονταν και οι τέσσερις στο Βένετο, προκειμένου στη συνέχεια και οι τέσσερις να πάρουν με το Ι.Χ. το δρόμο της επιστροφής για Βόλο. Υπολόγιζαν ότι η διάρκεια της πεζοπορίας θα ήταν περίπου τρεις ώρες. Οι υπολογισμοί τους ήταν σωστοί, καθώς είχαν πραγματοποιήσει και άλλες φορές την ίδια πεζοπορία.
Η παρέα των τριών γυναικών ξεκίνησε την πεζοπορία μέσα από το μονοπάτι της πυκνόφυτης περιοχής. Περπατούσαν μέσα στο δάσος περίπου τρία τέταρτα της ώρας, όταν γύρω στις 10 το πρωί έφτασαν στο οροπέδιο “Γερακοφωλιά”. Περπατούσαν αμέριμνες στο δάσος απολαμβάνοντας το μαγευτικό τοπίο, όταν ξαφνικά είδαν μπροστά τους ένα μεγαλόσωμο μαύρο τσοπανόσκυλο. Ακολούθησαν σκηνές που θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη των τριών γυναικών . Το τσοπανόσκυλο επιτέθηκε σε μία από τις τρεις φίλες και με τα κοφτερά του δόντια της κατάφερε σοβαρά πλήγματα στο μπράτσο της. Το ζώο επιτέθηκε στη συνέχεια και στη δεύτερη γυναίκα της παρέας και της κατάφερε και αυτής δαγκωματιές στο χέρι της. Ο κίνδυνος για τις τρεις γυναίκες θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αν κατά καλή τους τύχη δεν ήταν εφοδιασμένες η μία με μπαστούνι του σκι και η δεύτερη με ένα μεγάλο ξύλο που τη βοηθούσε για ισορροπία στην πεζοπορία . Όσο το τσοπανόσκυλο επιτίθονταν στη γυναίκα, άλλη χτυπούσε το αγρίμι στο… κεφάλι. Έπρεπε να περάσουν δέκα περίπου δραματικά λεπτά που ωστόσο στις τρεις φίλες φάνηκαν ολόκληροι…αιώνες , προκειμένου το τσοπανόσκυλο να σταματήσει την επίθεση σε βάρος των γυναικών, που άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Εις μάτην. Από πουθενά δεν βρίσκαν ανταπόκριση. Μέσα σε αναφιλητά από τους πόνους, οι δύο γυναίκες έφτασαν με τα χίλια ζόρια στην Άνω Κερασιά . Εκεί στάθηκαν τυχερές. Το Ι.Χ. του φίλου τους ήταν εκεί και έτσι έφτασαν στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Οι τρεις γυναίκες ειδοποίησαν τον Αστυνομικό Σταθμό Καναλίων για το περιστατικό. Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μέρες μέχρις ότου η Αστυνομία της περιοχής φθάσει στον ιδιοκτήτη του ζώου, εναντίον του οποίου θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Οι τρεις γυναίκες θέλουν να ευχαριστήσουν το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, Αστυνόμο κ. Δημ. Χατζηευφραιμίδη και τον Αρχιφύλακα του Αστυνομικού Σταθμού Καναλίων κ. Σπαθούλα, οι οποίοι βοήθησαν στην ανεύρεση του ιδιοκτήτη του ζώου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου