ΤΟΠΙΚΑ

Voucher σε μαθητές για ηλεκτρονικό εξοπλισμό από Περιφέρεια Θεσσαλίας

voucher-σε-μαθητές-για-ηλεκτρονικό-εξοπλισμ-779172

Πρόταση για ενίσχυση των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες με φορητό ηλεκτρονικό εξοπλισμό /σύστημα για εκπαίδευση σε ψηφιακό περιβάλλον θα υποβάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας σε κατ’ επείγουσα συνεδρίασή του την Πέμπτη, αποφάσισε διά περιφοράς ομόφωνα την υποβολή της πρότασης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας για τη υλοποίηση της δράσης «Μαθητής στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα, η δράση αφορά σε χορήγηση προσωπικού φορητού υπολογιστή (tablet) με τον απαραίτητο εξοπλισμό λειτουργίας του και σύνδεση στο διαδίκτυο, για απρόσκοπτη συμμετοχή σε τηλεκπαίδευση, με τη μορφή voucher.

Ωφελούμενοι είναι μαθητές που φοιτούν στο σχολικό έτος 2020-2021 στην Α΄βάθμια ή Β΄βάθμια Εκπαίδευση σε Δημόσια Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά ή Επαγγελματικά Λύκεια καθώς και Εσπερινού ΕΠΑΛ, στη Θεσσαλία, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, σε φτωχές και κοινωνικά αποκλεισμένες οικογένειες που έχουν εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας και δεν έχουν λάβει αντίστοιχο εξοπλισμό από Δημόσιο φορέα (Υπουργείο, Δήμο κ.α.) ή εάν έλαβαν για προσωρινή χρήση του δεσμεύονται για την επιστροφή του με την ένταξή τους στην δράση.

Η δράση στοχεύει στην υποστήριξη της ανάγκης για εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και τηλεεργασία μαθητών, όταν αυτό επιβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας όπως είναι οι τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού που απαιτούν οι μαθητές να μένουν στο σπίτι για λόγους πρόληψης.

Καλύπτει κάθε ανάγκη μαθητών που δεν έχουν τη δυνατότητα για τηλεκπαίδευση, καθώς είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αποκόβονται από την εκπαίδευσή τους λόγω έλλειψης πόρων.

Για τη συνέχιση συμμετοχής όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία δεδομένων και των δυνατοτήτων ψηφιακής εκπαίδευσης που παρέχονται από το υπουργείο Παιδείας απαιτείται να έχουν διαθέσιμο κατάλληλο εξοπλισμό.

Εμμεσα οφέλη είναι η αξιοποίηση της πληροφορικής ως εργαλείο έρευνας και γνώσης αλλά και για την κατάκτηση γενικών δεξιοτήτων σε νέους μαθητές και ειδικότερα σε αυτούς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι η τηλεκπαίδευση για δημόσιες σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία αφορά σε περίπου 86.000 μαθητές εκ των οποίων με βάση τα στοιχεία πολλοί ανήκουν σε οικογένειες κάτω του ορίου της φτώχειας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα εκδώσει ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε εν δυνάμει ωφελούμενο μαθητή για υποβολή αίτησης συμμετοχής του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου