ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα πρώτη στο λάτιν

βολιώτισσα-πρώτη-στο-λάτιν-374880

Η Ασπασία Διαμαντοπούλου χόρεψε με τον Τηλέμαχο Φάτση

Πανελλήνια πρωτιά απέσπασε η Ασπασία Διαμαντοπούλου, η οποία συμμετείχε σε διαγωνισμό λάτιν χορού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Βριλησσίων, στην Αθήνα.

Η 25χρονη Βολιώτισσα χόρεψε με παρτενέρ τον επίσης Βολιώτη Τηλέμαχο Φάτση, αποσπώντας την πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην Profesonal κατηγορία PR/AM (Κλειστή κατηγορία, βηματολόγιο), εν μέσω πολυάριθμων συμμετοχών από όλη την Ελλάδα. Και οι δύο χορευτές είναι μέλη του Βολιώτικου Συλλόγου Flower Dance College της Μαρίας Στεφανοπούλου και απέσπασαν τους επαίνους της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού, όπου οι κριτές προέρχονταν από την Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Η ταλαντούχα Βολιώτισσα ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία με τον χορό, έχοντας ως αφετηρία γνώσης το κλασικό μπαλέτο στην Δημοτική Σχολή Χορού. «Αγάπησα τον χορό, βλέποντας φιγούρες σε ταινίες όταν ήμουν πολύ μικρή και από τα επτά μου χρόνια ασχολήθηκα με το κλασσικό μπαλέτο παρακολουθώντας μαθήματα στην Δημοτική Σχολή Χορού» αναφέρει η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Στην ηλικία των 13 ετών της γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθεί με τους λάτιν χορούς που «ήταν κάτι καινούργιο για μένα και με εντυπωσίαζε» ομολογεί η 25χρονη Ασπασία, μαθήτρια της Μαρίας Στεφανοπούλου, στην σχολή χορού Flower Dance College.

Η Ασπασία Διαμαντοπούλου, η οποία έχει εμφανιστεί παλαιότερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, και ήταν αφιερωμένη στο έργο γνωστών συνθετών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον χορό, διαγράφοντας μια αξιόλογη διαδρομή έως την πρόσφατη θριαμβευτική πρωτιά. Παράλληλα, συμμετείχε σε χορευτικούς λάτιν διαγωνισμούς, αποσπώντας την δεύτερη θέση στην κατηγορία όπου ανήκε. Η διαδικασία του χορού είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για την ίδια κι όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «νιώθω τελείως διαφορετικά όταν χορεύω. Πέρα από το αίσθημα ευεξίας και δημιουργικότητας που μου προσφέρει ο χορός, δεδομένου ότι είναι καθαρά πνευματική και ψυχική γνώση, με βοηθάει να ξεφεύγω από την καθημερινότητα».

Η πρωτιά του πρόσφατου διαγωνισμού την εξέπληξε ευχάριστα και εγγράφεται ως η επιβράβευση πολυετών κόπων και προσπαθειών. Στόχος της είναι να συμμετάσχει σε αντίστοιχο διαγωνισμό με διεθνή χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, έχοντας ως όνειρο να δημιουργήσει την δική της σχολή χορού. Κλείνοντας, δεν παραλείπει να διατυπώσει ευχαριστίες «στους γονείς μου Βασιλική Κιούση και Γιώργο Διαμαντόπουλο, καθώς και στην προπονήτριά μου Μαρία Στεφανοπούλου για την υποστήριξή τους» διατυπώνοντας, παράλληλα επαίνους στον καβαλιέρο της Τηλέμαχο Φάτση «ο οποίος είναι εξαιρετικός χορευτής».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου