ΤΟΠΙΚΑ

Πώς θα λειτουργεί η εμπορική αγορά του Βόλου από σήμερα

πώς-θα-λειτουργεί-η-εμπορική-αγορά-το-779554

Σε επαναλειτουργία από σήμερα Δευτέρα η εμπορική αγορά Βόλου και Νέας Ιωνίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τα μέλη του για τις κυριότερες προϋποθέσεις της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, όπως προκύπτουν από το γράφημα που έχει αναρτήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και την πληροφόρηση από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Προτείνει να παραμείνει το ωράριο ως έχει και τα καταστήματα να λειτουργούν Δευτέρα και Τετάρτη από 8:30 – 14:30, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 8.00 – 14:00και από 17:00 – 20:00 και Σάββατο από 8:30 – 14:30. Την Κυριακή τέλος προτείνει τα καταστήματα να είναι κλειστά.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι το εθνικό ωράριο λειτουργίας ξεκινά από τις7:00 π.μ., το οποίο μπορούν να εφαρμόσουν οι έμποροι σε περίπτωση όγκου εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεταιτο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων πέραν τις 20:00.

Ακόμη, σημειώνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου είναι προαιρετική με προτεινόμενο ωράριο για τα μέλη του 11:00 – 17:00.

Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σημειώνει ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι 4 άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ., ενώ για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον.Τα σχετικά μεγέθη ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.

Στην είσοδο των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η ανάρτηση του μέγιστου πληθυσμού πελατών που μπορεί να εισέλθει εντός του καταστήματος από τον υπεύθυνο, ενώ από την επιχείρηση θα πρέπει να τηρείται ασφαλές σύστημα μέτρησης (με κάρτα ή άλλο μέσο).

Ακόμη, είναι υποχρεωτική η απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Επισημαίνεται ότι οι αναστολές των συμβάσεων των εργαζόμενων θα δοθεί δυνατότητα να διατηρηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Σημαντικό βήμα

Είναι σημαντικό βήμα η επαναλειτουργία της αγοράς για τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις και υπομνήματααπό τη συλλογική προσπάθεια των εμπορικών συλλόγων και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.

«Εφιστάται η προσοχή στους συναδέλφους να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα παραπάνω μέτρα με κύριο μέλημα τη δημόσια υγεία καθώς καιπρος αποφυγήπροστίμων, που διπλασιάζονται κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ευελπιστούμε στην ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και κάθε βήμα μας θα είναι κοντά στην επαναφορά της κανονικότητας της κοινωνικής και εμπορικής ζωής», προσθέτει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου