ΤΟΠΙΚΑ

Βαρύ πένθος για τον θάνατο του γιατρού Οδυσσέα Μπουτσιαβάρα  

βαρύ-πένθος-για-τον-θάνατο-του-γιατρού-779755

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε το Νοσοκομείο Βόλου μετά τον θάνατο του Οδυσσέα Μπουτσιαβάρα, γενικού γιατρού στο Αχιλλοπούλειο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από λίγες μέρες. Ο άτυχος γιατρός, ηλικίας 46 χρόνων, μόλις είχε τελειώσει την υπηρεσία του στο Νοσοκομείο Βόλου και είχε επιστρέψει σπίτι του, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της συζύγου του. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου όπου οι συνάδελφοί του έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Η εγκεφαλική αιμορραγία ήταν εκτεταμένη. Δόθηκε αμέσως εντολή να μεταφερθεί στην Εντατική. Αναζητήθηκε ΜΕΘ εκτός Βόλου, καθώς στο Αχιλλοπούλειο οι συμβατικές κλίνες της ΜΕΘ είναι γεμάτες. Διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ιασώ Θεσσαλίας. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί είχαν διαπιστώσει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη. Το άγγελμα του θανάτου του έχει σκορπίσει οδύνη στο Νοσοκομείο Βόλου. Συγκλονισμένοι οι γιατροί αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη απώλεια. Ο άτυχος γιατρός ήταν ειδικευόμενος στον τομέα της παθολογίας. Έδινε τη μάχη από την πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μάλιστα νόσησε και ο ίδιος από κορονοϊό όπως και άλλοι συνάδελφοί του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε, ώστε μόλις αποθεραπεύτηκε να επιστρέψει στο Αχιλλοπούλειο δίνοντας τη μάχη να βοηθήσει τους ασθενείς.

Το αντίο… του Μιχάλη Μεϊκόπουλου

Συγκλονισμένος ο συνάδελφός του γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος στο fb αναφέρει : Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 46 ετών, ο γιατρός Οδυσσέας Μπουτσιαβάρας. Ανήσυχο πνεύμα ,αφού άσκησε το επάγγελμα του ελεύθερο επαγγελματία ιδιώτη γιατρού, θέλοντας να διευρύνει τις ιατρικές του γνώσεις άρχισε την ειδικότητα της γενικής ιατρικής στο Νοσοκομείο .

Εργατικός και πολύ αξιοπρεπής έδωσε όλες του τις δυνάμεις ιδίως τη περίοδο της πανδημίας για το καλό των ασθενών. Η αλληλεγγύη και η προσφορά προς τους ασθενείς ήταν χαρακτηριστικό του. Ηταν πολύ συνεργάσιμος με τους συναδέρφους του. Στη ζωή προσπάθησε να είναι κοντά στην οικογένεια του και στους ανθρώπους που αγαπούσε.

Πάντα έβαζε το ιατρικό του καθήκον πάνω από κάθε άλλη ενέργεια .Η απώλεια του για το νοσοκομείο είναι μεγάλη. Φίλος μου αγαπημένος και της οικογένειας μας θα είναι πάντα στη σκέψη όλων. Η μητέρα συνταξιούχος νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου μας ,ο αδερφός γιατρός και η σύντροφος του απαρηγόρητοι. Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι γιατρέ ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΠΟΥΤΣΙΑΒΑΡΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου