ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο διαχείρισης στο Αχιλλοπούλειο για ενδεχόμενο τρίτο κύμα

σχέδιο-διαχείρισης-στο-αχιλλοπούλει-780283

Σε ετοιμότητα 110 κλίνες COVID – 19 στο Αχιλλοπούλειο – Μαζεύουν δυνάμεις με το βλέμμα στραμμένο στη συνέχεια της πανδημίας

Μπορεί οι γιατροί να το απεύχονται όμως εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένοι να είναι σε ετοιμότητα μαζί με τους νοσηλευτές και όλο το παραϊατρικό προσωπικό του Αχιλλοπουλείου για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο τρίτο κύμα κορονοϊού στη Μαγνησία. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία αυτή την περίοδο είναι ότι εκτός από τα κρούσματα κορονοϊού σταδιακά θα αρχίσουν να καταγράφεται νοσηρότητα λόγω της γρίπης, γεγονός που εκ των πραγμάτων θα επισπεύσει τα όρια του συναγερμού στον οποίο θα πρέπει να τεθούν εκ νέου Κλινικές και νευραλγικά τμήματα του ΓΝΒ, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά.

Στην ιατρική και τη νοσηλευτική υπηρεσία με δεδομένη πλέον την εμπειρία από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, έχουν προχωρήσει στην επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου, βάση του οποίου θα αντιμετωπίσουν ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού και πιθανώς πιο ισχυρό, όπως προειδοποιούν αρκετοί επιστήμονες.

Το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει 110 κλίνες COVID-19 οι οποίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών, στις απλές κλινικές κορονοϊού που ήδη είναι ανοιχτές, στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, στη ΜΕΘ COVID-19 που έχει δημιουργηθεί με 8 κρεβάτια διαθέσιμα και στην Ουρολογική κλινική όπου ανά πάσα στιγμή μπορούν να «ανοίξουν» συνολικά 31 κρεβάτια.

Επιπροσθέτως στις παραπάνω κλίνες υπάρχει η δυνατότητα αξιοπ0ίησης άλλων 6 κρεβατιών στις αίθουσες ανάνηψης που βρίσκονται στον χώρο των χειρουργείων της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου.

«Εχουμε πλέον την εμπειρία. Έχουμε καταγράφει προβλήματα, αδυναμίες και ελλείψεις και πιστεύουμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας από καλύτερη θέση. Μακάρι να μην χρειαστεί να το κάνουμε», τόνιζε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έμπειρος γιατρός της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας που συμμετέχει στις καθημερινές συσκέψεις ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας στο Αχιλλοπούλειο.

Χθες πάντως στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν συνολικά 27 ασθενείς με κορονοϊό. Ένας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ένας στη ΜΕΘ κορονοϊού και 25 άτομα στις απλές κλινικές COVID-19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου