ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χιλιάδες δηλώσεις ακινησίας οχημάτων στις ΔΟΥ Βόλου-Ν.Ιωνίας

χιλιάδες-δηλώσεις-ακινησίας-οχημάτω-780360

Σε λειτουργία η πλατφόρμα myCAR για αποφυγή συνωστισμού

Συνολικά 4.295 πολίτες κατέθεσαν τις πινακίδες τους στις Εφορία Βόλου και Νέας Ιωνίας. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγράφεται στη Νέα Ιωνία όπου η Εφορία έχει στην αρμοδιότητά της τα νησιά των Σποράδων.

Παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως τις 26 Φεβρουαρίου, οικονομικοί λόγοι και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο κομμάτι των οδηγών να κάνουν δηλώσεις ακινησίας.

Ο πραγματικός αριθμός των δηλώσεων είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς φέτος δόθηκε η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων ακινησίας οχημάτων να γίνεται και ηλεκτρονικά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι 795 δηλώσει ακινησίας έγιναν στην Εφορία Βόλου και οι 3.500 στην Εφορία Νέας Ιωνίας.

Ενας μεγάλος αριθμός δηλώσεων ακινησίας αφορά σε ενοικιαζόμενα οχήματα.

Σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των κατόχων ΙΧ οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα αρμόδια Τμήματα των Εφοριών και να κάνουν δηλώσεις ακινησίας προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη μετά από ραντεβού.

Οι Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Εξυπηρετούν το κοινό μετά από τηλεφωνική συνεννόηση μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η ηλεκτρική υποβολή των δηλώσεων γίνεται σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων, με το όνομα myCAR.

O φορολογούμενος δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, και σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια. Επίσης, όχημα το οποίο εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου