ΤΟΠΙΚΑ

Την πρόταση για νέο Δικαστικό Μέγαρο πίσω από τον ΟΑΕΔ προωθεί ο Δήμος Βόλου

την-πρόταση-για-νέο-δικαστικό-μέγαρο-π-780503

Την πρόταση για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Υδρας, πίσω από τον ΟΑΕΔ προωθεί πλέον ο Δήμος Βόλου.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή των βουλευτών του Νομού και του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για την επιλογή του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, στη Νέα Ιωνία, ως χώρου ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Παράλληλα δόθηκε εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο να διαπραγματευτεί με τον Περιφερειάρχη την περίπτωση παραχώρησης τμήματος μεγάλου οικοπέδου της Περιφέρειας στην οδό Υδρας και εφ’ όσον τα χρονικά περιθώρια για την ένταξη επαρκούν να προκριθεί η συγκεκριμένη λύση, ως βέλτιστη που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Σήμερα, μετά από συνεργασία που είχε ο κ. Μπέος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βόλου, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη έκταση στην οδό Υδρας ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή στο Δημόσιο, και όχι στην Περιφέρεια.

Κατόπιν αυτού, ο Δήμαρχος Βόλου θα ενημερώσει σχετικά όλους τους μετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη, αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρα προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου αναφέρονται τα εξής:

«Θετικές διαγράφονται οι εξελίξεις σχετικά με την πιθανότητα να επιλεγεί το οικόπεδο της οδού Υδρας, στην περιοχή πίσω από τον ΟΑΕΔ, για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

Σήμερα, αμέσως μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από τους μετέχοντες της σύσκεψης της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό στη διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, από την οποία προέκυψε ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή στο Δημόσιο, και όχι στην Περιφέρεια.

Αυτό καθιστά ακόμη πιο εύκολη την απόκτηση του χώρου από τον κύριο φορέα κατασκευής του έργου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και πλέον ο Δήμαρχος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει όλους τους μετέχοντες στη σύσκεψη και να τους ζητήσει να συντονίσουν τις προσπάθειες τους προς την κατεύθυνση αυτή, στη βάση πάντα της ομόφωνης απόφασης που έχει ληφθεί.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος θα ενημερώσει και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρα σε συνάντηση που θα έχουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου