ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για τη διακίνηση κάνναβης σε πάρκο στη Ν. Ιωνία

στη-φυλακή-για-τη-διακίνηση-κάνναβης-σ-780510

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι διακίνησε κάνναβη, γιατί δεν είχε χρήματα για να σιτιστεί

Εχασε την εργασία του λόγω της πανδημίας και μένοντας άνεργος δεν έχει χρήματα ούτε για να σιτιστεί. Οικονομική αδυναμία επικαλέστηκε στον ανακριβή Βόλου για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του ο 57χρονος Ρομά, που συνελήφθη τη Δευτέρα σε πάρκο της Νέας Ιωνίας για διακίνηση κάνναβης. Εντούτοις, ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός και προφυλακίστηκε. Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές και έχει πλούσιο βιογραφικό.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί μετά την 3ημερη προθεσμία που είχε λάβει προκειμένου να προετοιμαστεί. Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών επί σειρά ετών και συγκεκριμένα εδώ και 40 χρόνια. Υποστήριξε ότι είχε την κάνναβη για προσωπική χρήση, όμως παραδέχτηκε ότι έδινε ποσότητες και σε γνωστούς.

Όπως φέρεται να είπε, έδινε τα ναρκωτικά για να του δίνουν φαγητό, καθώς δεν είχε χρήματα για να σιτισθεί, Αρνήθηκε ότι διακινούσε κάνναβη για να βγάζει χρήματα. Είπε ότι λόγω της πανδημίας έχασε την εργασία του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσης.

Όμως, οι ισχυρισμοί του έπεσε στο κενό. Ο 57χρονος είχε συλληφθεί πολλές φορές για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και εξέτισε και ποινές φυλάκισης. Το πολυσέλιδο βιογραφικό του είναι πλούσιο από δικογραφίες. Είναι χαρακτηριστικό η πρώτη σύλληψη του έγινε πριν από 31 χρόνια.

Μετά την απολογία του κρατήθηκε για να προφυλακισθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι σε πάρκο της Νέας Ιωνίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά τη διαπίστωση ότι είχε προμηθεύσει κάνναβη συνολικού βάρους 4,96 γραμμαρίων σε έξι άτομα.

Στην κατοχή του βρήκαν δύο συσκευασίες να κάνναβη βάρους 46,26 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, το ποσό των 100 ευρώ, 5 ναρκωτικά δισκία hipnosedon και μία ζυγαριά ακριβείας.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του εντόπισαν επιπλέον μία χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε κάνναβη βάρους 233 γραμμαρίων, καθώς και έναν πλαστικό τρίφτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου