ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση εργοταξιακού ρεύματος αποφασίζει ο Δήμος Βόλου

παράταση-εργοταξιακού-ρεύματος-αποφ-780532

Θα δοθεί έως τέλος του χρόνου για κοινωνικούς λόγους σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, που δεν μπορούν να λάβουν μόνιμη παροχή σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους

Η παράταση του εργοταξιακού ρεύματος με κοινωνικά κριτήρια σε δημότες, που δεν μπορούν να λάβουν μόνιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, θα απασχολήσει την πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στη μία το μεσημέρι.

Στη συνεδρίαση θα συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα δέχεται και θα εξετάζει τα αιτήματα των δημοτών για παράταση εργοταξιακού ρεύματος. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μαζί με τα δικαιολογητικά έως 28 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα συγκροτηθεί ονομαστικός κατάλογος ο οποίος θα κατατεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Βόλου υπάρχουν κτίρια, τα περισσότερα εκ των οποίων εκτός πολεοδομικού ιστού Βόλου και Ν. Ιωνίας τα οποία παρουσιάζουν παρεκκλίσεις από την οικοδομική άδεια, είναι ημιτελή εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας ή είναι σε φάση που ολοκληρώνουν τις διαδικασίες ενημέρωσης φακέλου αδείας και μόνιμης ηλεκτροδότησης και ως εκ τούτου δεν δύνανται να λάβουν μόνιμη παροχή ρεύματος και λειτουργούν με εργοταξιακή παροχή. Μάλιστα η αποπεράτωση των οικοδομικών εργασιών προκειμένου να δικαιούνται μόνιμης ηλεκτροδότησης για πολλές περιπτώσεις πολιτών είναι από δύσκολη έως ανέφικτη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με γνώμονα τα παραπάνω, θα τεθούν ειδικά κριτήρια για να δοθούν παρατάσεις στην παροχή εργοταξιακού ρεύματος. Σύμφωνα με αυτά η παράταση θα δίνεται για κοινωνικούς λόγους δηλαδή σε οικογένειες πολυτέκνων, τριτέκνων,μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργων, απόρων, ΑΜΕΑ, ατόμων με σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, οικογένειες με μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια ιατρικά προβλήματα, με προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών – δημοσίων εγγράφων που αποδεικνύουν τις αναφερόμενες ιδιότητες και σε άτομα που είναι σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία να ολοκληρώσουν την κατασκευή των οικιών τους και υποχρεώνονται να μείνουν σ’ αυτές παρ’ όλο που είναι ημιτελείς.

Οι παρατάσεις θα αφορούν σε κύριες και εξοχικές κατοικίες αλλά και σε καταστήματα και βιοτεχνίες.

Η παράταση της ισχύος που θα χορηγηθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ισχύει έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου