ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνα «ναι» σε νέο Δικαστικό Μέγαρο στην οδό Παρασκευοπούλου

ομόφωνα-ναι-σε-νέο-δικαστικό-μέγαρο-780822

Σε ομόφωνη απόφαση για την επιλογή του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, στη Νέα Ιωνία, ως χώρου ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, σύμφωνα με τις ανάγκες που επιτάσσουν οι συνθήκες ανάπτυξης και σωστής λειτουργίας της πόλης και οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης κατέληξαν σήμερα οι μετέχοντες στην σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απένταξης του έργου από τον προγραμματισμό μέσω ΣΔΙΤ.

Μετά από μια μακρά και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων οι μετέχοντες και συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Χρ. Μπουκώρος, οι βουλευτές της Ν.Δ., κ. Αθαν. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλεξ. Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών, κ. Χρ. Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρ. Στρατηγόπουλος και η πρόεδρος του συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, Κατερίνα Ρεντζελά, συναποφάσισαν όπως η πρόταση αυτή υποβληθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στηριχθεί με τρόπο απόλυτο και αποφασιστικό ώστε να προχωρήσει τάχιστα η ωρίμανση του φακέλου του έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης, σύμφωνα με τις διαδικασίες, ΣΔΙΤ, που έχουν ανακοινωθεί και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί με νομοθετική διαδικασία η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός κ. Κων. Τσιάρας, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική.

Τέλος δόθηκε στον Δήμαρχο Βόλου η εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί με τον Περιφερειάρχη την περίπτωση παραχώρησης τμήματος μεγάλου οικοπέδου της Περιφέρειας στην οδό Υδρας και εφ’ όσον τα χρονικά περιθώρια για την ένταξη επαρκούν να προκριθεί η συγκεκριμένη λύση, ως βέλτιστη που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Όπως επισημαίνεται από την Δημοτική Αρχή Βόλου: «Με τη σημερινή απόφαση επιβεβαιώνεται και πάλι ότι η ενότητα και η ομοθυμία σε κορυφαίες επιλογές που αφορούν το σύνολο της πόλης μόνο θετικά επενεργούν και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, καθώς υπάρχουν σε εκκρεμότητα και απαιτούν λύσεις και άλλα μείζονα αιτήματα, με πρώτο αυτό της επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης του λιμένος και της παραχώρησης στην πόλη των εκτάσεων που της ανήκουν και της απομάκρυνσης του καταστήματος κράτησης στην Χιλιαδού και η αξιοποίηση του χώρου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου