ΤΟΠΙΚΑ

Δ. Κολυνδρίνη: Ετοιμότητα με 210 μηχανήματα και 800 τόνους αλάτι στη Μαγνησία

δ-κολυνδρίνη-ετοιμότητα-με-210-μηχανήμα-780848

Σε πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία όλοι οι φορείς της Μαγνησίας, όπως υπογραμμίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των δήμων, φορέων και εθελοντών, με συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες κατά την εξέλιξη του φαινομένου, να πλαισιώνουν την τηλεδιάσκεψη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε ότι έχουν κατανεμηθεί περί τους 800 τόνους αλάτι σε οκτώ αποθήκες, σε όλο το εύρος της Μαγνησίας, με τα μηχανήματα της περιφέρειας να διατηρούν αναμμένες τις μηχανές και την συνεργασία φορέων να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι υπάρχουν διαθέσιμος εξοπλισμός και όλο το απαραίτητο υλικό στο εργοτάξιο της Περιφερειακής Ενότητας, με την κ. Κολυνδρίνη να υπογραμμίζει ότι «πρώτος στόχος είναι να μην εγκλωβιστεί κανένας. Εχουμε παλέψει τόσα φαινόμενα και σε συνεργασία με όλους, θα αντιμετωπίσουμε κι αυτό».

Στις επάλξεις και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα σε πλήρη ετοιμότητα, με επανδρωμένα οχήματα να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και παράλληλη πρόβλεψη για την μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων σε θερμαινόμενους χώρους, να εντάσσονται στο πλαίσιο δράσης.

Στη μάχη για την αντιμετώπιση του χιονιά Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα, με 24ωρη ετοιμότητα και όλα τα επιχειρησιακά μέσα στην διάθεση των υπηρεσιών που ενώνουν δυνάμεις για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας, με την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τα οχήματα και το διασωστικό σκάφος που διαθέτει, έτοιμα να συνδράμουν κάθε έκτακτη ανάγκη.

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων και οι δήμοι, με τα μηχανήματα σε επιφυλακή και τις υδροφόρες με αναμμένες τις μηχανές, για να προμηθευτούν θαλασσινό νερό, στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ανάλογο είναι το πλαίσιο ετοιμότητας και στην χερσαία Μαγνησία, με τα μηχανήματα δήμων, Περιφέρειας και ιδιωτών έτοιμα να συνδράμουν την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε, εξάλλου, ότι προχθές το βράδυ υπήρχαν δύο οχήματα σε επιφυλακή στην Ανάβρα, στους Κωφούς, Κοκκωτούς στη Γαύριανη, ενώ επεσήμανε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες που θα ελέγχουν το ύψος του χιονιού και παγετού, σε κομβικά σημεία. Κλείνοντας, τόνισε ότι τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να είναι έντονο όπως και τα προηγούμενα και χρειάζεται απ’ όλους προσοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου