Σε δεινή θέση τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-15, 19:27:34
Σε δεινή θέση τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στη Μαγνησία

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στην πανδημία

 

Δραματικές καταστάσεις αντιμετωπίζουν δεκάδες νοικοκυριά στη Μαγνησία λόγω της πανδημίας, με τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες της περιοχής να βρίσκονται σε δεινή θέση.

Δυσάρεστες ανατροπές έχει προκαλέσει το «τσουνάμι» που ταλανίζει όλους τους κλάδους και δεκάδες εργαζόμενους επίσης, που έχουν οδηγηθεί στην ανεργία. Αποδέκτες της φωνής απόγνωσης δεκάδων τρίτεκνων οικογενειών τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου, με την πρόεδρο Σούλα Βακουφτσή να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διανεμήθηκαν είδη που προσέφεραν εταιρείες της περιοχής, για την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Αυξάνονται, στο μεταξύ, τα αιτήματα, αλλά όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος των τριτέκνων της Μαγνησίας, είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι δυνατότητες οικονομικής στήριξης του συνόλου των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. «Βοηθάμε στον βαθμό των δυνατοτήτων μας. Τα προβλήματα δεν είναι τωρινά, εμφανίστηκαν ήδη από την πρώτη καραντίνα Εχουν αυξηθεί τα αιτήματα για βοήθεια, διότι πολλοί είναι άνεργοι και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία. Υπήρχαν οικογένειες που είχαν το μαγαζί τους, είχαν τη δουλειά τους και τώρα προσπαθούν να επιβιώσουν με το επίδομα των 534 ευρώ. Είναι λογικό να υπάρχει πρόβλημα», υπογράμμισε η κ. Βακουφτσή.

Ανάλογα αιτήματα διατυπώνονται, στο μεταξύ, από πολύτεκνες οικογένειες της περιοχής, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω συνθηκών, με την πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Μαγνησίας, Τάνια Πράπα να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «σαφώς υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν εργασία. Δεν προέκυψε τώρα το πρόβλημα. Πάντα υπάρχουν προβλήματα, αλλά έχουμε μάθει να ζούμε με τα λίγα».

Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενισχύθηκαν με τρόφιμα και αναγκαία είδη οι πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ πάντα υπάρχει μέριμνα για την κάλυψη πάγιων και έκτακτων αναγκών, στον βαθμό, βεβαίως, του δυνατού.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=