Πρόστιμα για μη σήμανση δεσποζόμενων ζώων

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-15, 16:53:55
Πρόστιμα για μη σήμανση δεσποζόμενων ζώων

Διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ σε τρεις παραβάτες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

 

Εβγαλαν βόλτα τους σκύλους τους και δεν είχαν την ψηφιακή τους ταυτότητα. Διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ βεβαίωσε χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σε τρεις παραβάτες που διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν μεριμνήσει για τη σήμανση των ζώων τους.

Στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού οι λιμενικοί ζήτησαν και τα στοιχεία των ζώων όμως οι κάτοχοί τους δεν είχαν αναλάβει σχετική μέριμνα.

Επισημαίνεται ότι για το θέμα πρόσφατα η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε ένταση των ελέγχων υπό τον φόβο εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων όταν αρθούν τα μέτρα στις μετακινήσεις.

Ούτως ή άλλως όμως, οι κάτοχοι ζώων είναι υποχρεωμένοι από την κείμενη νομοθεσία να μεριμνούν για όλους τους κανόνες ευζωίας και στο πλαίσιο αυτό να τσιπάρουν τους σκύλους τους.

Επισημαίνεται ότι για την παράλειψη σήμανσης σκύλων με ψηφιακή ταυτότητα το διοικητικό πρόστιμο είναι ύψους 300 ευρώ, ενώ για εγκατάλειψη ζώων 300 ευρώ και για κακοποίηση ζώου 30.000 ευρώ.

Το microchip είναι κατασκευασμένο από ένα γυάλινο περιτύλιγμα συμβατό με τον ζωντανό ιστό του σκύλου είναι πολύ μικρό σε μέγεθος όσο ένας κόκκος ρυζιού. Η εμφύτευση γίνεται με ειδική σύριγγα κοντά στον ώμο του σκύλου χωρίς να χρειαστεί να γίνει αναισθησία, είναι μια ανώδυνη διαδικασία διαρκεί πολύ λίγο.

Όλα τα microchip έχουν μοναδικούς κωδικούς έτσι ώστε ο καθένας ξεχωριστά να αντιπροσωπεύει τον εκάστοτε σκύλο. Σε περίπτωση απώλειας είναι κρίσιμης σημασίας για την αναγνώριση του ζώου και την επιστροφή στον κάτοχό του.

Το κόστος για το τσιπάρισμα κυμαίνεται από 40 έως 45 ευρώ όμως η χρησιμότητά του είναι σημαντική.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=