ΤΟΠΙΚΑ

Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους

επιδοτούμενες-θέσεις-εργασίας-για-αν-781998

Τα ανοιχτά προγράμματα για την τόνωση της απασχόλησης, που «τρέχουν» για επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Τον δρόμο για την εξασφάλιση απασχόλησης «δείχνει» ο ΟΑΕΔ σε διάφορες κατηγορίες ανέργων που μπορούν να απασχοληθούν με όρους που είναι ευνοϊκοί τόσο για τους ίδιους όσο και για τις επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τους εργασιακούς συμβούλους του ΚΠΑ ΟΑΕΔ Βόλου παρά την πανδημία αυτή την περίοδο «τρέχουν» προγράμματα τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να προσλάβουν προσωπικό, χωρίς να επιβαρύνονται σημαντικά ως προς το λειτουργικό κόστος.

Το πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με ελάχιστες μικτές απολαβές τα 830 ευρώ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 ευρώ μηνιαία, όπως και το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών επίσης διάρκειας 12 μηνών, με την επιδότηση να ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία είναι μερικές από τις δράσεις που έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης.

Επίσης σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία είναι σε ισχύ το πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας, διάρκειας επτά μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 100% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).

Τέλος ανοιχτό παραμένει το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.

Όπως τονίζουν οι παράγοντες του ΟΑΕΔ στα παραπάνω προγράμματα έχουν απλουστευθεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου