ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντές απομάκρυναν νεκρό δελφίνι από την Κριθαριά

εθελοντές-απομάκρυναν-νεκρό-δελφίνι-782022

Επί τρεις ημέρες σε αποσύνθεση στην επιφάνεια της θάλασσας και την περιοχή κάλυπτε δυσοσμία

Χρειάστηκε να περάσουν τρία 24ωρα μέχρι να απομακρυνθεί από την ακτή της Κριθαριάς δελφίνι που ξέβρασε η θάλασσα νεκρό και είχε αρχίσει να αποσυντίθεται με αποτέλεσμα να αναδίδεται δυσοσμία στην περιοχή.

Το νεκρό δελφίνι είχαν εντοπίσει την περασμένη Κυριακή το πρωί περιπατητές και ενημέρωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την απομάκρυνσή του καθώς βρισκόταν στη θάλασσα σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και την επομένη που επισκέφθηκαν την περιοχή περιπατητές είδαν το νεκρό δελφίνι να επιπλέει στη θάλασσα. Σε επικοινωνία που είχαν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενημερώθηκαν ότι η υπηρεσία δεν μπορούσε να παρέμβει κι ότι αρμόδιος είναι ο Δήμος Βόλου.

Το δελφίνι είχε ήδη αρχίσει να αποσυντίθεται και στην περιοχή υπήρχε δυσοσμία.

Από το Κ.Λ.Β. Βόλου μόλις χθες ενημερώθηκε ο Δήμος με έγγραφο. Η διεύθυνση Καθαριότητας που μετέβη στην περιοχή δεν μπορούσε να επέμβει καθώς το δελφίνι εξακολουθούσε να βρίσκεται στη θάλασσα.

Ζήτησε από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας να παρέμβει. Με σκάφος της ομάδας, εθελοντές ήταν αυτοί που προσέγγισαν το δελφίνι και το τράβηξαν μέχρι το λιμανάκι της Κριθαριάς, απ’ όπου παραλήφθηκε από συνεργείο της υπηρεσίας Καθαριότητας και οδηγήθηκε για υγειονομική ταφή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου