ΤΟΠΙΚΑ

Γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου: «Η επιφυλακή ισχύει στο ακέραιο»

γιατροί-του-νοσοκομείου-βόλου-η-επιφ-782137

Μειωμένες οι νοσηλείες, αλλά με νεαρότερους σε ηλικία ασθενείς

«Δεν χαλαρώνουμε στιγμή, ο ιός αντεπιτίθεται σε κάθε ευκαιρία» επισημαίνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, που μπορεί μεν να μην βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό», όπως το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου που το δεύτερο κύμα σάρωνε τα πάντα, διαπιστώνουν όμως ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που προσέρχονται για νοσηλεία χαμηλώνει διαρκώς, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα. Ο κορονοϊός δείχνει πλέον να απειλεί ευθέως ηλικίες μεταξύ 40 και 65 χρόνων και αυτό σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ένα ανησυχητικό γεγονός, καθώς επιβεβαιώνονται οι επιστήμονες που προειδοποιούσαν από το καλοκαίρι, ότι ο ιός δεν έχει ηλικία και ότι ουδείς είναι άτρωτος απέναντι στην πανδημία.

Χθες το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σήμανε συναγερμός όταν διακομίστηκε στο Νοσοκομείο για εξέταση 45χρονος που μάλιστα ανήκει στον ευρύτερο τομέα της υγείας. Ο νεαρός άνδρας νοσεί από κορονοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης τα οποία θορύβησαν τους γιατρούς που υπέδειξαν αμέσως εισαγωγή για νοσηλεία.

Το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατρικής υπηρεσίας που καταγράφει τις νοσηλείες ανά 24ωρο, νοσηλεύονταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ένας ασθενής, ηλικίας 63 χρόνων. Στη ΜΕΘ COVID-19 παραμένουν για νοσηλεία δύο άτομα, ηλικίας 51 και 64 χρόνων αντίστοιχα, ενώ στις δύο κλινικές covid νοσηλεύονταν 25 άτομα. Στην Α’ covid νοσηλεύονται επίσης τρία άτομα με ύποπτα συμπτώματα. Ελήφθησαν δείγματα και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου