ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για την υπόθεση εκβίασης πατέρα και γιου στη Ν. Ιωνία

προκαταρκτική-για-την-υπόθεση-εκβίασ-782457

Με χρηματικό ποσό ύψους 5.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη 72χρονος Βολιώτης, ο οποίος φέρεται να εκβίαζε ανιψιό και ξάδερφο ότι θα τους καταγγείλει στην εφορία για φορολογικές παραβάσεις.

Ο 72χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε γίνει εφιάλτης για τον 39χρονο ανιψιό του και τον 64 ετών ξάδερφό του, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβιασμό, πλην όμως αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, που παρήγγειλε προκαταρκτική για την υπόθεση που φαίνεται να έχει… παρελθόν.

Η σύλληψη του φερόμενου ως δράστη έγινε έξω από το σπίτι πατέρα και γιου, με τους οποίους ο 72χρονος έχει συγγενική σχέση, καθώς ο πρώτος είναι ξάδερφός του και ο δεύτερος ανιψιός του.

Τον 72χρονο είχαν καλέσει πατέρας και γιος από τους οποίους ζητούσε το προηγούμενο διάστημα οικονομικό αντάλλαγμα για να μην τους καταγγείλει στην εφορία όπως φέρεται να τους απειλούσε. Ο 39χρονος και ο 64χρονος αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στην αστυνομία.

Με οδηγίες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου υπέκυψαν στο… αίτημα του 72χρονου και του ζήτησαν να τον συναντήσουν προκειμένου να του δώσουν το ποσό που τους ζητούσε. Πατέρας και γιος συνολικά του έδωσαν 5.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα πριν ο 72χρονος συλληφθεί προχθές το απόγευμα με το χρηματικό ποσό ακέραιο στα χέρια.

Η Εισαγγελία Βόλου έκρινε ότι η υπόθεση χρήζει περαιτέρω νομικής διερεύνησης και δεν άσκησε δίωξη, διατάσσοντας προκαταρκτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου