ΤΟΠΙΚΑ

Στις 26 Φεβρουαρίου η ανάρτηση των δασικών χαρτών στη Μαγνησία

στις-26-φεβρουαρίου-η-ανάρτηση-των-δασικ-782653

Όπως προέκυψε από συνάντηση του Χρ. Μπουκώρου με τον Υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά- Συνάντηση και με τον Υφυπουργό Νικ. Ταγαρά για τα όρια οικισμών του Πηλίου

Στις 26 Φεβρουαρίου αναμένεται να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Αυτό προέκυψε από την ενημερωτική συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

Επίσης, ο υφυπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας ότι αύριο θα αποσταλεί εγκύκλιος με διευκρινίσεις προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, όπου μεταξύ άλλων θα διευκρινίζεται και το ποιοι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα υποβολής και επανυποβολής αντιρρήσεων.

Στο σημείο αυτό ο κ. Αμυράς, μετά από ερώτημα του βουλευτή Μαγνησίας δήλωσε ότι το υπουργείο θα εξετάσει τις περιπτώσεις όπως αυτές του Ανατολικού Πηλίου (καστανωτά) με ιδιαίτερη προσοχή.

Τέλος, ο κ. Μπουκώρος έθεσε το θέμα της ενίσχυσης των δασικών υπηρεσιών και ο υφυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν επαρκείς οικονομικοί πόροι ώστε οι Διευθύνσεις Δασών να ενισχυθούν και να ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών, μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, η ανάρτηση των δασικών χαρτών. Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Πολλά από τα ζητήματα που έθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας στον αρμόδιο υφυπουργό είχαν προκύψει από τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας, 11 Ιανουαρίου 2021, με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Νομού Μαγνησίας κ. Πινακά Πάντο και τον Αν. Τμηματάρχη του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων κ. Γάκη Στέργιο στην έδρα της διεύθυνσης, οι οποίοι και ενημέρωσαν αναλυτικά τον βουλευτή για τα ανοιχτά ζητήματα των δασικών χαρτών στη Μαγνησία.

Στη συνάντηση αυτή τόσο ο κ. Πινακάς όσο και ο κ. Γάκης τόνισαν ότι στις πεδινές περιοχές το έργο προχωρά απρόσκοπτα, ενώ τα προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως στην περιοχή του Πηλίου, εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης των ενδιαφερομένων κατά την πρώτη φάση ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα χωροταξίας κ. Νίκο Ταγαρά

Εξάλλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς το ζήτημα της επαναοριοθέτησης των ορίων των οικισμών, η κατάργηση των οποίων με απόφαση του ΣτΕ δημιούργησε πλήθος προβλημάτων, κυρίως στην περιοχή του Πηλίου.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος

Ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι το ζήτημα των ορίων των οικισμών έχει δημιουργήσει πλήθος ζητημάτων σε ολόκληρη την χώρα και ως εκ τούτου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, για την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η επίλυσή του.

Ο κ. Ταγαράς ενημέρωσε τον Χρήστο Μπουκώρο ότι το υπουργείο βρίσκεται στη φάση σύνταξης νέου Π.Δ., το οποίο θα θέτει το νομικό πλαίσιο για την επαναοριοθέτηση των ορίων των οικισμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου