ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναστάτωση στις Β. Σποράδες λόγω έλλειψης ταχύπλοου

αναστάτωση-στις-β-σποράδες-λόγω-έλλει-782784

Τη συνδρομή του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ζητούν οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου

Κατεπείγον αίτημα για επαναφορά του ταχύπλοου που θα διασφαλίζει την αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή των νησιωτών των Βορείων Σποράδων στον προορισμό τους, κατέθεσαν από κοινού οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συγκεκριμένα, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης, το ταχύπλοο Flying Dolphin Venus της εταιρείας Aegean Flying Dolphin διέκοψε αναγκαστικά τα δρομολόγιά του, από τις 31 Δεκεμβρίου, στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετάβαση στον Βόλο νωρίς το πρωί, με αυθημερόν επιστροφή των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, στη βάση τους.

Στην κοινή επιστολή των δημάρχων Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, που απεστάλη χθες στον υπουργό Ναυτιλίας, επισημαίνεται ότι η παρουσία του ταχύπλοου στην γραμμή, «έδινε τη δυνατότητα στους νησιώτες των Βορείων Σποράδων να διεκπεραιώνουν την οποιαδήποτε υποχρέωση τους στο Βόλο και να επιστρέφουν την ίδια ημέρα, χωρίς να υποχρεώνονται να διανυκτερεύουν εκτός έδρας, να απέχουν από την εργασία για πάνω από μία ημέρα και γενικότερα να επιβαρύνονται με πρόσθετες περιττές δαπάνες».

Ως απόρροια της διακοπής των «νευραλγικών» αυτών δρομολογίων, «έχουμε γίνει τις τελευταίες ημέρες, αποδέκτες πλήθους παραπόνων από συνδημότες μας που υποβάλλονται καθημερινά σε απερίγραπτες ταλαιπωρίες αλλά και σκληρές οικονομικές δοκιμασίες, λόγω της τρέχουσας κατάστασης που επιφέρουν τα αλλεπάλληλα lockdowns και η πανδημία» επισημαίνουν οι δύο δήμαρχοι, στην επιστολή που δημοσιεύει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ενδεικτικό της δεινής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων είναι πως επί του παρόντος, τα δρομολόγια που εκτελούνται με συμβατικό πλοίο πέντε φορές την εβδομάδα, αναχωρούν από Βόλο στις 8 το πρωί, η άφιξη στο τελευταίο νησί του δρομολογίου γίνεται στη 1 το μεσημέρι με άμεση αναχώρηση προς Βόλο με άφιξη στις 18.00. «Το αποτέλεσμα είναι πως ακόμη και για μία υποχρέωση διάρκειας μισής ώρας στο Βόλο, απαιτείται η διάθεση τριών ημερών εξολοκλήρου, γεγονός που εκ καιρώ κρίσης και πανδημίας συνεπάγεται πολλαπλάσιες οικονομικές επιβαρύνσεις» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενοι στον κ. Πλακιωτάκη, οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου, ζητούν να ενεργήσει άμεσα, «με στόχο την επαναφορά του ταχύπλοου που θα διασφαλίζει την αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή των νησιωτών των Βορείων Σποράδων που ήδη πλήττονται από τις φετινές πρωτόγνωρες ασφυκτικές συνθήκες, ως ελάχιστη στήριξη απέναντι στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου