Δραματική εικόνα στην εστίαση στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-13, 19:02:03
Δραματική εικόνα στην εστίαση στη Μαγνησία

Φόβοι για λουκέτα σε ποσοστά 30% έως 50% στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας 

Σε κώμα παραμένει ο κλάδος της εστίασης στη Μαγνησία, με τον δραματικό απολογισμό της δεκάμηνης καραντίνας, παρά το μικρό διάλειμμα που μεσολάβησε, να μεταφράζεται σε φόβους για λουκέτα σε ποσοστά 30% έως 50% στις επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα δεδομένα στη Μαγνησία, με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Στέφανο Στεφάνου, να χτυπάει «καμπανάκι», επισημαίνοντας ότι εάν δεν δοθούν κίνητρα και πρωτοβουλίες στήριξης από την κυβέρνηση, πολλές επιχειρήσεις δεν θα κατορθώσουν να ανοίξουν, όταν δοθεί και πάλι το σήμα εκκίνησης.

Δέκα μήνες αγωνίας για τον κλάδο, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «τα μισά καταστήματα δεν άνοιξαν τον προηγούμενο Μάρτιο και υπάρχουν φόβοι για λουκέτα σε ποσοστά 30% με 50%, γιατί στο δεκάμηνο αυτό δεν έχουμε καθόλου έσοδα και δεν έχουμε πάρει την οποιαδήποτε βοήθεια, πλέον των 800 ευρώ που λάβαμε τον Απρίλιο. Οι επιστρεπτέες προκαταβολές, για τις οποίες τόσος λόγος γίνεται, δεν τις έλαβαν όλοι και είναι δάνεια. Δεν είναι αποζημίωση για την ζημιά που έχουμε υποστεί λόγω της πανδημίας».

Σε «κώμα» παραμένει η εστίαση όλο αυτό το διάστημα, με τους επαγγελματίες του κλάδου να μοιράζονται την ίδια αγωνία, καθώς είναι απρόβλεπτες οι συνέπειες της πανδημίας για το μέλλον των επιχειρήσεων. «Μας οφείλει, κατά συνέπεια, η κυβέρνηση την αποζημίωση των δέκα μηνών, από το Μάρτιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, διότι οι μισές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν καν και οι μισές που άνοιξαν, είχαν πολύ μειωμένο τζίρο», ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου.

Αναγκαία προϋπόθεση για να σωθεί η «παρτίδα», είναι «να δοθεί αποζημίωση για το 2020, διότι η εστίαση έχει υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά ως κλάδος. Ζητάμε επίσης κούρεμα των χρεών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, πολλές δόσεις και επιστρεπτέα προκαταβολή χωρίς όρους, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας», επεσήμανε ο πρόεδρος.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι κοινό αίτημα είναι, πέραν της αποζημίωσης, να δοθούν ως μη επιστρεπτέες οι προκαταβολές του Ιανουαρίου και του Μαρτίου, για να βοηθηθεί ο κλάδος και με την συνδρομή του προγράμματος ΑΝΑΣΑ, «για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και να σώσουμε το 2021, γιατί η εστίαση παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία, γενικότερα, σαν ένας από τους κλάδους, μετά τους ξενοδόχους, που κάνει τον σπουδαιότερο και μεγαλύτερο τζίρο και στον τουρισμό», σημείωσε ο πρόεδρος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=