ΤΟΠΙΚΑ

Εμβολιάστηκαν 20 ιδιώτες γιατροί της Μαγνησίας

εμβολιάστηκαν-20-ιδιώτες-γιατροί-της-μα-782826

310 από τα 450 μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας έχουν δηλώσει διάθεση να εμβολιαστούν

Αισθήματα χαράς και ικανοποίησης κυριαρχούν από χθες μεταξύ των ιδιωτών γιατρών στη Μαγνησία με την πρεμιέρα των εμβολιασμών τους λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, έπειτα από ενημέρωση που είχαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να προσέλθουν οι πρώτοι 20 που είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, χθες εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου οι πρώτοι 20 γιατροί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης ο οποίος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μοιράστηκε την ανακούφισή του έφτασε και η δική τους σειρά. Όπως εξηγεί, η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, τηρώντας σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ειδικότητα των γιατρών που βρίσκονται στη λίστα που έχει καταρτίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και τις δυνατότητες του Εμβολιαστικού Κέντρου. Πρώτοι στην λίστα των εμβολιασμών βρίσκονται παθολόγοι, γενικοί ιατροί, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι και καρδιολόγοι και σταδιακά θα καλούνται και οι γιατροί των υπόλοιπων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, έχουν δηλώσει διάθεση και πρόκειται να εμβολιαστούν 310 από τους 450 αποκλειστικά ελεύθερους επαγγελματίες του Συλλόγου, ενώ μέρος των υπολοίπων, όπως εξηγεί, έχουν ήδη εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας όπου υπάγονται. Παράλληλα, υπάρχει μέριμνα από τον Σύλλογο ώστε να κινηθούν διαδικασίες για τον άμεσο εμβολιασμό και του παραϊατρικού προσωπικού και των υπαλλήλων των ιδιωτικών ιατρείων, καθώς κι εκείνοι με τη σειρά τους έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ασθενείς.

Τη χαρά και την αισιοδοξία του για τον εμβολιασμό που θα σημάνει την αρχή του τέλους, μοιράστηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Τσάμης αναφέροντας: «Πρώτη δόση του εμβολιασμού μας. Πρώτο βήμα για την απελευθέρωσή μας. Θερμές ευχαριστίες στην διοίκηση και στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας για την έναρξη και εφαρμογή του εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών του νομού Μαγνησίας. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα εμβολιασμού όλων των μελών μας και στην συνέχεια όλου του πληθυσμού».

«Ενεση» αισιοδοξίας

Με ανακούφιση και αισιοδοξία δέχθηκαν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου την ανακοίνωση της έναρξης των εμβολιασμών τους. Όπως αναφέρει η παθολόγος Αριστέα Μπέλλου, το εμβόλιο θα σημάνει την αρχή της λύσης στο πρόβλημα της πανδημίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι γιατροί που εμβολιάζονται θα επαναπαυθούν. «Νιώθω χαρούμενη αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να προσέχουμε. Ιδίως εμείς που βρισκόμαστε στον χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας. Θα συνεχίσουμε κανονικά να φορούμε μάσκα, να βλέπουμε τους ασθενείς με αυστηρή σειρά ραντεβού, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και ό, τι άλλο χρειάζεται μέχρι να βγούμε από αυτή την ιστορία».

Με τη σειρά του ο παιδίατρος Θεόδωρος Νάνος επισημαίνει πως το εμβόλιο θα δώσει μια αίσθηση ασφάλειας, τόσο σε εκείνους όσο και στους ασθενείς που προσέρχονται στα ιατρεία τους: «Τα παιδιά αλλά και οι γονείς θα γνωρίζουν πλέον πως ο παιδίατρος που τα εξετάζει είναι υγιής και δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει τη νόσο στα παιδιά που εξετάζει και εκείνα με τη σειρά τους να τη μεταφέρουν στο σπίτι. Είναι σημαντικός ο εμβολιασμός όλων των γιατρών και δόθηκε προτεραιότητα στην ειδικότητά μας διότι οι παιδίατροι βρίσκονται κι εκείνοι στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την επικινδυνότητα αφού βλέπουν δεκάδες παιδιά καθημερινά».

Παράλληλα, τονίζει πως με τον εμβολιασμό των γιατρών θέλει να σημάνει το τέλος της παραφιλολογίας που επικρατεί γύρω από τα εμβόλια γενικότερα. «Πρέπει να εμβολιαστούμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε αυτή τη στιγμή για να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση. Τα εμβόλια είναι για τον άνθρωπο όσο χρήσιμο είναι και το νερό. Την παραφιλολογία που υπάρχει γύρω από τα εμβόλια, ειδικά εμείς οι παιδίατροι την βιώνουμε συχνά από γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν εμβόλια που είναι εις βάρος των ανθρώπων. Στην προκειμένη μιλάμε για ένα εμβόλιο με το οποίο θα εμβολιαστούν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι δυνατόν να μην είναι ασφαλές», καταλήγει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου