ΤΟΠΙΚΑ

Εμποροι χωρίς τρόφιμα και ξύλα

εμποροι-χωρίς-τρόφιμα-και-ξύλα-783608

Αποστολές καθημερινά για τρόφιμα και ξύλα από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Αλλες οκτώ οικογένειες συνέδραμε με τρόφιμα και ξύλα η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η οποία στηρίζει έμπρακτα άπορους του Βόλου σε συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Τα αιτήματα για βοήθεια στους εθελοντές τριπλασιάστηκαν εν μέσω πανδημίας. Ανάμεσα στα άτομα που χρήζουν βοήθειας είναι έμποροι και πρώην καταστηματάρχες.

Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος λέει ότι χθες οι εθελοντές ενίσχυσαν πέντε οικογένειες με τρόφιμα και τρεις με ξύλα σε Βόλο, Αγριά, Νέα Αγχίαλο.

«Αυξάνονται οι ανάγκες και τώρα που πέρασαν οι γιορτές τα προβλήματα θα οξυνθούν και περαιτέρω», σημειώνει.

Εχοντας στήριξη από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και ευαισθητοποιημένους πολίτες οι εθελοντές πάνε παντού οπουδήποτε τους ζητηθεί βοήθεια.

«Τα τρόφιμα τα συγκεντρώνουμε από δωρεές που μας κάνει ο κόσμος και την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και τα ξύλα τα μαζεύουμε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου και το Δασαρχείο Βόλου.

Υπάρχει ευαισθητοποίηση από τον κόσμο που ενημερώνει για τον διπλανό που βλέπει ότι βρίσκεται σε ανέχεια. Εμείς βοηθούμε διακριτικά, καθώς δεν θέλουμε ο κόσμος να αισθάνεται άσχημα. Υπάρχει πολύς κόσμος που επιβιώνει σε συνθήκες ανέχειας δίχως επιδόματα», σημειώνει.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ενισχύει άπορους εδώ και πέντε με εφτά χρόνια. Όμως τους τελευταίους μήνες τα αιτήματα έχουν αυξηθεί ραγδαία. Ενώ βοηθούσε κάθε χρόνο γύρω στις 50-60 οικογένειες τώρα τα αιτήματα έφθασαν στα 260-300.

«Πολλοί είναι σαν εμάς. Για κάποιους λόγους δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και δεν μπορούν να καλύψουν τα προς το ζην. Δυστυχώς, φθάσαμε στο σημείο να βρισκόμαστε με συναδέλφους εμπόρους ή καταστηματάρχες. Είναι μία άβολη κατάσταση και γι’ αυτό προσπαθούμε να μη φαινόμαστε. Πολλές φορές αφήνουμε τα τρόφιμα έξω από την πόρτα και για να μην καταλάβει η γειτονιά και λέμε ότι είναι για άλλους», σημειώνει.

Η Λέσχη ενημερώνεται για τις ανάγκες για βοήθεια είτε μέσω της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ είτε απευθείας από τον κόσμο. Ευτυχώς έχει δίπλα της πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες που δεν λησμονούν να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τον διπλανό έμπρακτα.

Ο κ. Ηλιόπουλος λέει ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που κάνουν δωρεές αλλά και μεμονωμένα αρκετοί πολίτες. «Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις μας στη Γορίτσα», καταλήγει. Οι εθελοντές ενισχύουν καθημερινά τέσσερις με πέντε οικογένειες, αλλά υπάρχουν και μέρες που οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες και φθάνουν να εξυπηρετούν διπλάσιες ή τριπλάσιες οικογένειες ανάλογα με τα αιτήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου