ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες ο ψευτογιατρός

αντιμέτωπος-με-κατηγορίες-για-12-ανθρωπ-784330

Ο Νίκος Κοντοστάθης, ο 47χρονος γνωστός ως ψευτογιατρός, είναι προφυλακιστέος από το καλοκαίρι. Σήμερα, πέρασε ξανά το κατώφλι του ανακριτή. Σε βάρος του, έχουν ασκηθεί και νέες διώξεις για ανθρωποκτονίες, που συνολικά φτάνουν τις 12 και ακόμα 14 απόπειρες σε βάρος ασθενών που τον εμπιστεύτηκαν και τους εξαπάτησε με το αζημίωτο.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, συμπλήρωσε στη λίστα των κατηγορουμένων, συνολικά 15 άτομα στα οποία αποδίδεται ο ρόλος του συνεργού. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών κλινικών, μοναχοί, γιατροί, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, θωρακοχειρουργός στο επάγγελμα.

«Δυστυχώς σε αυτή χώρα το πιο δύσκολο είναι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφας. Όλα τα άλλα είναι μάλλον λιγότερο πολύπλοκα… Έχω περάσει και χειρότερα. Θα φύγει κι αυτό και ύστερα… Έχουμε μαλλί να ξάνουμε»

Όλοι οι νέοι κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον ανακριτή, την οριστική απεμπλοκή του από την υπόθεση, καταθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ούτε τον γνώριζε, ούτε κάποια συναλλαγή είχε ποτέ μαζί του και δεν συνεργάστηκε μαζί του σε κανένα χειρουργείο.

Τον κ. Μαρκόπουλο εμπλέκει στην υπόθεση η κατάθεση ενός 47χρονου, ο οποίος φέρεται να έδωσε περισσότερα από 60.000 ευρώ στον ψευτογιατρό, ελπίζοντας στο θαύμα.

«Τον Μάρτιο του 2018 βρήκα ένα νευροχειρουργό που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική. Εκεί γνώρισα τον «Κόντο» ο οποίος με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι του φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική. Το χειρουργείο το έκανε ο πρώην βουλευτής, ενώ μέσα ήταν ο νευροχειρουργός που μου είχε συστήσει τον «Κόντο», ένας ακόμη χειρουργός και ο ίδιος ο «Κόντος». Μετά οι γιατροί μου είπαν πως από εδώ και πέρα να μιλάω με τον «Νίκο Κόντο» που είναι εξαίρετος επιστήμονας όπως έλεγαν. Τώρα είμαι με κομμένο πλευρό και δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Ωστόσο, ο πρώην βουλευτής απαντά ισχυριζόμενος ότι είχε κληθεί να συνδράμει στο χειρουργείο από φίλο του νευροχειρουργό, χωρίς να έχει απολύτως καμία επαφή με τον ψευτογιατρό, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ του.

Όταν τον περασμένο Ιούνιο ο Νίκος Κοντοστάθης οδηγήθηκε για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης, είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης ενώ είχε αρνηθεί ότι εξαπάτησε ασθενείς. Είχε δηλώσει στον ανακριτή «εμπειρικός βοτανολόγος», υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών.

Πόσα πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση

Σε 15 ακόμα πρόσωπα αποδίδεται ο ρόλος του συνεργού ανάμεσά τους γιατροί, μοναχοί και ο πρώην υπουργός και βουλευτής. Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές συνέδραμαν τον ψευτογιατρό στο έργο του…

Μεταξύ αυτών και πρώην υπουργός που αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση και ζήτησε την απεμπλοκή του από τον ανακριτή, αρνούμενος κάθε σχέση με τον ψευτογιατρό. Όλοι έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο εκ των δικηγόρων των θυμάτων του ψευτογιατρού, κ. Στέλιος Σούρλας, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, τονίζοντας πως: «Το κατηγορητήριο έχει επεκταθεί, έχει βαρύνει πολύ. Περιλαμβάνει 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, κακουργηματικές απάτες και υπάρχουν ακόμα 15 συγκατηγορούμενοι», ανέφερε.

«Το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές είναι 80 ιατρικοί φάκελοι από 44 νοσοκομεία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε και συνεργούς», πρόσθεσε.

[megatv.com]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου