ΤΟΠΙΚΑ

Αδιαφορία για την τηλεκπαίδευση καταλογίζει η αντιπολίτευση στη Ζαγορά

αδιαφορία-για-την-τηλεκπαίδευση-κατα-784622

Δεκάδες οικογένειες έμειναν αβοήθητες στην τηλεκπαίδευση καθώς δεν έλαβαν ούτε ένα τάμπλετ από τη δημοτική αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Σαμαρά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της «Κίνησης Ενότητας», «έχουν περάσει δέκα μήνες από τότε που η πανδημία έπληξε τη χώρα μας και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της πολύ δύσκολης και επώδυνης για χιλιάδες συνανθρώπους μας περιόδου, αποτελεί και η τηλεκπαίδευση. Οι μαθητές για τουλάχιστον τέσσερις μήνες έκαναν μαθήματα μέσα από την οθόνη και εξ αποστάσεως. Το ίδιο ίσχυε και ισχύει και για τους μαθητές του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου οι οποίοι με πολύ μεγάλο μεράκι και συνειδητοποιημένα προσπαθούν να συμμετέχουν στα τηλεμαθήματα».

«Σε όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή ήταν απούσα. Δεν ευαισθητοποιήθηκε καθόλου να ενεργήσει για την ενίσχυση των σχολείων με ψηφιακό εξοπλισμό.

Ο Δήμος έλαβε 144.000 ευρώ από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η δημοτική αρχή δεν είχε την ευθιξία, την ευαισθησία και το ενδιαφέρον να αξιοποιήσει ένα μέρος αυτού του σημαντικού ποσού για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού που θα προσφερόταν στις οικογένειες μαθητών με οικονομικά προβλήματα», προσθέτει η κ. Σαμαρά.

Η ίδια επικαλείται τηλεφωνήματα γονέων κυρίως μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, προς την παράταξη «που μας ζήτησαν να παρέμβουμε και πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά τους να προμηθευτούν ένα τάμπλετ ή lap top αλλά και να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους υποδομές. Είναι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που κτυπήθηκαν από την πανδημία και την έλλειψη δουλειάς για τους γονείς».

«Η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει και είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί και μετά το τέλος της πανδημίας, σε άλλες έκτακτες καταστάσεις αλλά και για εκπαιδευτικές δράσεις εκτός σχολικού ωραρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η «Κίνηση Ενότητας» θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ψηφιακός αναλφαβητισμός πολλών δεκάδων νοικοκυριών στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου» καταλήγει η κ. Σαμαρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου