ΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ ΟΤΑ: «Πάρτι» των ιδιωτών η διαχείριση των απορριμμάτων

δασ-οτα-πάρτι-των-ιδιωτών-η-διαχείρι-784636

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΑΣ ΟΤΑ με θέμα «Διαχείριση των απορριμμάτων. Ένα πάρτι των ιδιωτών. Το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ εν’ μέσω πανδημίας και τα καθήκοντα μας απέναντι σε αυτήν την επίθεση».

Δεκάδες πρόεδροι σωματείων και συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα με τις τοποθετήσεις τους έφεραν σημαντική πείρα από τους δήμους τους, και επεσήμαναν πως υπάρχουν «τεράστιες διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της σημερινής αλλά και των δημάρχων που με τη πολιτική τους έχουν γίνει ντίλερ των εργολάβων».

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων διαπιστώθηκε ότι πρωτίστως αφορά στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και ολόκληρη την κοινωνία αφού το σύνολο θα καλεστεί –όπως αναφέρθηκε- να πληρώσει το μάρμαρο, αλλά και να υποστεί τις συνέπειες από τη συγκεκριμένη πολιτική.

Στα εργασιακά επισημάνθηκε ότι «οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που έφερε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήρθαν για να μείνουν, και πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την επόμενη μέρα να μεταφέρει το εργασιακό τοπίο του ιδιωτικού τομέα και στο δημόσιο».

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης θεωρήθηκε πως τα υλικά της συζήτησης με κάθε τρόπο θα πρέπει να φτάσουν στους χώρους δουλειάς, να ενημερωθούν τόσο οι συνάδελφοι αλλά και οι δημότες και σε αυτή τη κατεύθυνση η κοινή δράση των σωματείων θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου