ΤΟΠΙΚΑ

Παράθυρο αισιοδοξίας για την κρουαζιέρα στον Βόλο

παράθυρο-αισιοδοξίας-για-την-κρουαζι-785880

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας, που διατηρείται, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες για τον Βόλο

Παράθυρο αισιοδοξίας ανοίγει για την κρουαζιέρα το εμβόλιο, με την αβεβαιότητα να διατηρείται, ωστόσο, λόγω της πανδημίας, που κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί και, το κυριότερο, πότε θα αποτελεί παρελθόν. Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ναυτικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κρουαζιέρας, εκφράζοντας την ευχή και την ελπίδα ότι θα διατηρηθεί το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται.

Δραματικές ανατροπές προκάλεσε η πανδημία σε όλους τους τομείς και όλους τους κλάδους, αλλάζοντας άρδην τον αρχικό σχεδιασμό δεκάδων εταιρειών, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι προσεγγίσεις της περσινής χρονιάς, με εξαίρεση δύο προγραμματισμένες του «World Explorer» στο λιμάνι του Βόλου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με πολύ μικρό αριθμό επιβατών.

Επιφυλακτικός και συγκρατημένα αισιόδοξος, ταυτόχρονα, ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής εικόνα για την κρουαζιέρα το 2021. Ολοι είναι επιφυλακτικοί και αβέβαιο το μέλλον. Μέχρι στιγμής υπάρχει λίστα με 40 προσεγγίσεις, που δεν γνωρίζουμε αν θα εκτελεστούν ή όχι».

Παρά το σχετικό «μούδιασμα» και την κατάσταση αναμονής που επικρατεί, με τις προσδοκίες για τόνωση ή καλύτερα, επανεκκίνηση της κρουαζιέρας να εναποτίθενται στο εμβόλιο, ο κ. Πετεινάρης εκτιμά ότι «ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας σε όλους τους τομείς».

Σε αναμονή του καλοκαιριού

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα καταγράφονται, στο μεταξύ, από το εξωτερικό, όπως επισημαίνει ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας, υπογραμμίζοντας ότι «άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από έξι εταιρείες του εξωτερικού». Το ενδιαφέρον άρχισε να εκδηλώνεται από τον Δεκέμβριο, αλλά «δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η συνεργασία, είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις», τονίζει.

Τα πρώτα μηνύματα θεωρούνται ενθαρρυντικά με δεδομένο την έναρξη των εμβολιασμών, που αναμένεται να αλλάξει τον χάρτη της αβεβαιότητας και της «παγωμένης» εικόνας του 2020, κατά την οποία καταγράφηκε «μπαράζ» ακυρώσεων, μόλις ξεκίνησε η πανδημία.

«Ευελπιστώ, αλλά δεν περιμένω να ξεκινήσει η σεζόν από τον Απρίλιο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι θα έρθουν κάποια κρουαζιερόπλοια, δεν ξέρω βέβαια πόσα θα είναι, διότι περιμένουμε να τα οριστικοποιήσουμε», είπε ο κ. Χάγιας.

Στον εμβολιασμό στραμμένα τα βλέμματα, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι το εμβόλιο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τόνωση της κίνησης, καθώς οι εταιρείες παρακολουθούν με πολλή προσοχή τις εξελίξεις, για να καθορίσουν το πρόγραμμά τους, τους προορισμούς και την συχνότητα των προσεγγίσεων. «Πιστεύω ότι από το καλοκαίρι θα είναι καλύτερη η εικόνα, σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα. Πιστεύω ότι θα αρχίσει να κινείται ο τουρίστας και θα τονωθεί γενικά και η κρουαζιέρα», υπογραμμίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου