ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη σε έργα του Δήμου Ιωλκού

στήριξη-σε-έργα-του-δήμου-ιωλκού-851206

Για την υλοποίηση μιας σειράς έργων στην Ιωλκό με χρηματοδότηση και στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών συμφώνησαν προχθές ο υφυπουργός κ. Θανάσης Νάκος και ο Δήμαρχος κ. Πάρις Μουτσινάς.
Ο κ. Νάκος υποσχέθηκε στον Δήμαρχο Ιωλκού, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο υπουργείο, ότι θα χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου.
Όπως είναι γνωστό, για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου, έχει εξασφαλισθεί πίστωση 300.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Θησέας» και απαιτείται το υπόλοιπο ποσό (περίπου 700.000 ευρώ), για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Νάκος.
Επίσης συζητήθηκαν και συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση έργων όπως της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Ονουφρίου και η κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης 500 κυβικών μέτρων στον Άνω Βόλο με εκτιμώμενο προϋπολογισμό (μετά την έκπτωση) 80.000 ευρώ.
Δρομολογείται επίσης, το έργο της εσωτερικής πεζοδρόμησης και φωτισμού του ρέματος Κραυσίνδωνα από τις Αηδονοφωλιές μέχρι τη «Ρέμβη», καθώς και η κατασκευή της παραδοσιακής γέφυρας στην περιοχή «Πατωσιά» του Κραυσίνδωνα που συνδέει τον Άγιο Ονούφριο με την Ανακασιά.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να χρηματοδοτηθεί η παραδοσιακή γέφυρα από πόρους που θα εξασφαλιστούν από τον κ. Νάκο και την κατασκευή της να αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

Δίκτυο ομβρίων
Παράλληλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών υποσχέθηκε να βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στην υλοποίηση, το επόμενο διάστημα, μιας ακόμη σειράς έργων όπως το δίκτυο συλλογής ομβρίων από το ρέμα της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τον Κραυσίνδωνα, το οποίο θα θωρακίσει μιαν ευαίσθητη περιοχή, η οποία υπέστη πολλές καταστροφές στις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου.
Στην ίδια περιοχή πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για δεκάδες αυτοκίνητα, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί και θα ανακουφίσουν την κυκλοφορία.
Ο κ. Νάκος ενέκρινε ακόμη, πίστωση 25.000 ευρώ για την αποπληρωμή του έργου της εσωτερικής οδοποιίας και αγωγού ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Γηροκομείου.
Για τη συντήρηση των Δημοτικών κτιρίων θα διατεθεί ποσό 30.000 ευρώ, από τα 80.000 ευρώ που ζήτησε από τον κ. Νάκο, ο Δήμαρχος Ιωλκού.
Επίσης συμφωνήθηκε να χορηγηθεί, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πίστωση 10.000 για πολιτιστικές δράσεις σε συνεργασία με τον σύλλογο διάσωσης της παράδοσης «ΕΔΡΑΜΕ».
Τέλος, για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου στον Άνω Βόλο, ο υφυπουργός Εσωτερικών ζήτησε να αποσταλεί αναλυτική έκθεση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και – όπως είπε – θα φροντίσει για την προώθηση το έργου.

Για το νερό
Με αφορμή δημοσίευμα που ήθελε να παραμένει η περιοχή του Άνω Βόλου χωρίς νερό, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Ιωλκού σημείωναν χθες ότι το πρόβλημα αφορούσε μόνο σε δύο παροχές στο τέλος του δικτύου της Ανωμαλιάς, σε τμήμα του το οποίο πρόκειται σύντομα να συνδεθεί με το νέο δίκτυο.
Επεσήμαναν δε ότι και αυτό το μικρό πρόβλημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υλοποιούσε τα έργα σύνδεσης με το νέο δίκτυο στην περιοχή αυτή.
Σήμερα για να ολοκληρωθεί η σύνδεση του δικτύου, απαιτούνται μια σειρά παράλληλα έργα όπως πιεσοστατικά φρεάτια και ρυθμιστές πιέσεις και θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου