ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή και χιόνι έκλεισαν τα σχολεία

βροχή-και-χιόνι-έκλεισαν-τα-σχολεία-378012

Δεκάδες κλειστά νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στη Μαγνησία

Η έντονη κακοκαιρία που πλήττει εδώ και 24ωρα τη Μαγνησία είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σ’ όλο το νομό. Η έντονη χιονόπτωση και οι συνεχείς διακοπές ρεύματος αποτέλεσαν τροχοπέδη για τη λειτουργία σχολείων στα ορεινά της Μαγνησίας αλλά και στη Σκόπελο και την Αλόννησο, ενώ οι ζημιές προκλήθηκαν εκ νέου από τη σημερινή καταρρακτώδη βροχή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ειδικότερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σήμερα δεν λειτούργησαν εξαιτίας της χιονόπτωσης τα Δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, ενώ κλειστά παρέμειναν τα Δημοτικά και νηπιαγωγεία των Μηλεών, Αφετών, Λαύκου και Προμηρίου.

Εξαιτίας των διακοπών ρεύματος δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα μάθημα στα Δημοτικά και νηπιαγωγεία Τρικερίου, Μηλίνας και Καλών Νερών, ενώ κανένα σχολείο δεν λειτούργησε στη Σκόπελο και παρέμειναν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αλόννησο.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου κλειστά παρέμειναν εξαιτίας του χιονιού τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία Κεραμιδίου και Καναλίων και το νηπιαγωγείο Περιβλέπτου. Στο Δήμο Αλμυρού δεν λειτούργησαν τα Δημοτικά και νηπιαγωγεία στη Βρύναινα και στην Ανάβρα. Στο Δήμο Βόλου δεν πραγματοποιήθηκε μάθημα στο νηπιαγωγείου του Αγίου Βλασίου, στο Δ.Σ. του Αγίου Λαυρεντίου, στο Δ.Σ. και νηπιαγωγείο Πορταριάς, στο νηπιαγωγείο Μακρινίτσας και στο Δ.Σ. και νηπιαγωγείο Δράκειας.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σήμερα δεν λειτούργησαν τα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ σε Κανάλια, Τσαγκαράδα, Ζαγορά, Μηλιές και Αργαλαστή, ενώ εξαιτίας διακοπών του ρεύματος δεν έγινε μάθημα στα σχολεία του Τρικερίου και της Σκοπέλου.

Ζημιές από τη βροχόπτωση

Με κουβάδες κάτω από τη σπασμένη γυάλινη Θόλο πραγματοποιήθηκε σήμερα μάθημα στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου. Για ακόμη μία ημέρα μαθητές και καθηγητές ταλαιπωρήθηκαν ενώ η ζημιά αναμένεται να αποκατασταθεί τις επόμενες ημέρες.

Πλημμυρισμένες αίθουσες και γραφεία καθηγητών καταγράφηκαν στο Γυμνάσιο Λεχωνίων, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγριάς, ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκα και στα 2ο και 3ο Γυμνάσια Ν. Ιωνίας.

Σήμερα στο 2ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας στο οποίο χθες ένα τμήμα της στέγης ξεκόλλησε, πραγματοποιήθηκε μάθημα στις άλλες αίθουσες του σχολείου κι όχι σ’ αυτή που απομονώθηκε, ενώ η επισκευή της στέγης αποκαταστάθηκε σήμερα όμως αναμένονται να γίνουν κι άλλες εργασίες για τη μόνωσή της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου