ΤΟΠΙΚΑ

Ξυλοδαρμός ανήλικης μέσα σε σχολείο στη Μαγνησία

ξυλοδαρμός-ανήλικης-μέσα-σε-σχολείο-σ-804027

Οι δύο ενήλικες, 20χρονη και το 18χρονο αγόρι της, φέρονται να παρενοχλούσαν τη μαθήτρια και εκτός σχολείου – Μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα καταθέτει η οικογένεια της μικρής

Αναστάτωση σε εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής στη Μαγνησία προκάλεσε περιστατικό ξυλοδαρμού ανήλικης μαθήτριας από δύο ενήλικες και μάλιστα μέσα στο ίδιο το σχολικό προαύλιο. Οι δύο ενήλικες, σύμφωνα με περιγραφές, έφθασαν να ξεριζώσουν ολόκληρη τούφα μαλλιών από το κεφάλι της ανήλικης, που φέρεται να δέχθηκε απρόκλητη επίθεση. Με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία της ανήλικης θα κινηθεί η οικογένειά της, καθώς, όπως έγινε γνωστό, το προχθεσινό συμβάν εντός του σχολείου αποτελεί συνέχεια απειλητικών συμπεριφορών των δύο ενηλίκων σε βάρος της, ακόμη και σε ώρες που το κορίτσι βρισκόταν στο σπίτι του.

Το συμβάν σημειώθηκε εν ώρα διαλείμματος. Η ανήλικη βρισκόταν στην αίθουσα διδασκαλίας, όταν συμμαθητές της την ειδοποίησαν ότι κάποιος τη ζητεί στο προαύλιο. Κατέβηκε στην αυλή και πριν αντιληφθεί ποιος ήταν εκείνος που τη ζητούσε, δέχθηκε επίθεση με σφαλιάρες και χτυπήματα στο κεφάλι από δύο ενήλικα άτομα, 20χρονη και 18χρονο.

Η μικρή μαθήτρια προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό της ανταποδίδοντας τα χτυπήματα, όμως η μάχη ήταν άνιση. Δύο εναντίον μίας και μάλιστα μικρότερης σωματικής διάπλασης. Η αγριότητα, με την οποία επιτέθηκαν στο σοκαρισμένο κορίτσι, φαίνεται και από το αποτέλεσμα. Κατάφεραν να της ξεριζώσουν ολόκληρη τούφα μαλλιών από το κεφάλι.

Συμμαθητές της μικρής στη θέα του ξυλοδαρμού επενέβησαν και προσπάθησαν να χωρίσουν το ανθρώπινο «κουβάρι» των τριών, που χτυπιόντουσαν στο σχολικό προαύλιο.

Εκπαιδευτικοί, που βρίσκονται σε αυξημένη εφημερία, έτρεξαν προς το μέρος τους και κατάφεραν να χωρίσουν τους τρεις εμπλεκόμενους. Απομάκρυναν τους δύο ενηλίκους από την ανήλικη, ανακοινώθηκαν μέτρα, ενώ το περιστατικό ανέλαβε κοινωνική λειτουργός και ενημερώθηκαν γονείς.

Θύμα απειλών

Εγκυρες, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβάν στον σχολικό χώρο είναι η κορύφωση της παρενόχλησης, που δέχεται η ανήλικη από τα συγκεκριμένα άτομα και εκτός σχολείου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο ενήλικοι, που είχαν πλησιάσει με συγκεκριμένη ιδιότητα τη μικρή, την είχαν πείσει να το σκάσει από το σπίτι της. Οταν η ίδια αρνήθηκε να το κάνει και επιχείρησε να κόψει σχέσεις μαζί τους, εκείνοι άρχισαν νέο… σύστημα. Πήγαιναν έξω από το σπίτι της, φώναζαν και την απειλούσαν. Της έστελναν απειλητικά μηνύματα και μέσω instagram, κάνοντας τη ζωή της τις τελευταίες εβδομάδες κόλαση.

Το κορίτσι φοβισμένο είχε περιοριστεί στο δρομολόγιο σπίτι – σχολείο, σχολείο – σπίτι, ενώ απέφευγε ακόμη και στα διαλείμματα να βγει στο προαύλιο.

Η μονογονεϊκή οικογένεια της μικρής πρόκειται να καταθέσει μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία της ανήλικης τόσο εντός, όσο και εκτός σχολικού χώρου, φοβούμενη για τα χειρότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου