ΤΟΠΙΚΑ

Η Πυροσβεστική… πάει Χιλιαδού

η-πυροσβεστική-πάει-χιλιαδού-851206

Τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν την πρόταση για τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε έκταση στη Χιλιαδού κάλεσε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, καθιστώντας σαφές ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί τώρα… διότι επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπήρξε αβελτηρία.
«Σήμερα θα αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλ. Βούλγαρης, υποδηλώνοντας τη βούληση της δημοτικής αρχής να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».
Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία τελικά την πρόταση για μετεγκατάσταση σε έκταση που παραχωρείται στη Χιλιαδού και η οποία ήταν χαρακτηρισμένη για αθλητικούς χώρους και αποχαρακτηρίζεται.
Με τον αποχαρακτηρισμό διαφώνησε ο κ. Γιώργος Δανηλόπουλος, ενώ διαφοροποιήθηκε επίσης από τη γραμμή της μείζονος αντιπολίτευσης ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Παύλος Μαρκάκης, ζητώντας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, να μην προσμετρήσει τις ψήφους παραταξιακά αλλά προσωπικά και συμμεριζόμενος τις ενστάσεις του κ. Δανηλόπουλου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει έλλειψη αθλητικών χώρων.
«Ο χώρος που παραχωρείται είναι οικοδομήσιμος και όχι κοινόχρηστος», ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει οι δημόσιες υπηρεσίες να αποκεντρώνονται όταν υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις, ενώ απαντώντας στις ενστάσεις για την έλλειψη αθλητικών χώρων ανέφερε ότι στη Χιλιαδού ήδη υπάρχει προγραμματισμός για την διαμόρφωση χώρων άθλησης για τις ανάγκες της περιοχής.
Επισήμανε εξάλλου ότι ο Δήμος Βόλου άμεσα και μετά τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής θα προχωρήσει στην αξιοποίηση του κτιρίου που σήμερα στεγάζεται στην οδό Γαλλίας και το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος διευκρίνισε ότι η έκταση δεν είναι χαρακτηρισμένη ως αθλητικός αλλά ως χώρος κοινής ωφέλειας.
Υπέρμαχος της μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας του στην περιοχή που προτείνει η δημοτική αρχή δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Γάτος που μάλιστα αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως περιμένει την έγκριση προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανάθεση της μελέτης ανέγερσης του νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής.
Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο κ. Κυρ. Μήτρου επισήμανε ότι θα πρέπει πρώτα από όλα να καθοριστούν οι νέες χρήσεις μέσα από την Αναθεώρηση και έπειτα να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για να μην γίνονται αποσπασματικές παρεμβάσεις, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Τάσος Στρατηγόπουλος συμφώνησε με την μετεγκατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή, τονίζοντας ότι πρόκειται για την ιδανικότερη λύση.
Από την πλευρά της ΔΑΣ ο κ. Κ. Νίκου, ανακοίνωσε ότι η παράταξή του θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στον αποχαρακτηρισμό της έκτασης.
Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Βόλου Απόστολος Καψιώτης διαβεβαίωσε το Σώμα ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για τους αθλητικούς χώρους που θα δημιουργηθούν στη Χιλιαδού και απαντώντας σε όσους επέμειναν για αθλητικούς χώρους ότι το οικόπεδο που θα παραχωρηθεί στην Πυροσβεστική είναι επικίνδυνο ως χώρος άθλησης παιδιών γιατί συνορεύει με τον περιφερειακό.

Χρονική… ανάσα για το ΓΠΣ
«Ανάσα» στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που είχαν τεθεί με δεδομένες τις αλλεπάλληλες προσφυγές των μελετητικών γραφείων δίνει έγγραφο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που κοινοποιήθηκε στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου και με το οποίο επισημαίνεται ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να μην χαθεί η χρηματοδότηση μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2008 πλέον, που θα κλείσει το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Ομόφωνα χθες το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε την αίτηση αναβαθμολόγησης εναντίον του μελετητικού γραφείου που προκρίθηκε στην αξιολόγηση, ώστε προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανάδειξης αναδόχου για τη μελέτη Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
Η περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως ενημέρωσε το Σώμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ι. Στάμος, εγγράφως επισημαίνει ότι τυχόν δαπάνες που θα δηλωθούν για πληρωμή μετά τις 31-12-2008 για το συγκεκριμένο έργο, θα πληρωθούν από ίδιους πόρους, διότι σε διαφορετική περίπτωση το έργο της αναθεώρησης θα απενταχθεί από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Το δημοτικό συμβούλιο εξάλλου έκανε δεκτή επίσης την εισήγηση της νομικής συμβούλου του Δήμου για αναβαθμολόγηση της εταιρίας που προκρίθηκε στη διαδικασία αξιολόγησης και εναντίον της κατατέθηκε ένσταση από ανταγωνιστικό μελετητικό γραφείο.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κ. Μήτρου, αναφερόμενος στην όλη διαδικασία, επισήμανε ότι η όλη καθυστέρηση οφείλεται στον «πόλεμο» των προσφυγών από τα μελετητικά γραφεία και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι «κανείς δεν μπορεί να μας οδηγεί όπου θέλει» και ζήτησε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου