ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για Χριστούγεννα ο «2ος Κάμελ»

στη-φυλακή-για-χριστούγεννα-ο-2ος-κάμε-807062

Εισέβαλε στην επιχείρηση, εξύβριζε και απειλούσε με ζημιές για να πάρει καφέ, τσιγάρο και τυρόπιτα

Στη φυλακή θα περάσει τα Χριστούγεννα ο 37χρονος Βολιώτης, ο επονομαζόμενος ως 2ος Κάμελ. Χθες το πρωί προκάλεσε νέο επεισόδιο μετά τη φωτιά στη φάτνη του Αγίου Νικολάου, αυτή τη φορά σε αναψυκτήριο στη Νέα Ιωνία.

Ο 37χρονος, που κατά την Ψυχιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου δεν χρήζει περιορισμού, εξύβρισε και απείλησε με ζημιές επιχειρηματία προκειμένου να του δώσει τσιγάρο, καφέ και τυρόπιτα. Στα δικαστήρια Βόλου όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του οι φωνές του ακουγόταν σε όλο το κτίριο. Το Αυτόφωρο Μονομελές επέβαλε ποινή φυλάκισης 60 ημερών χωρίς αναστολή, καθώς το βιογραφικό του καταγράφει αλλεπάλληλες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Ολα έγιναν χθες γύρω στις 09:00. Ο 37χρονος, ο οποίος είναι άστεγος, αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του και δεν έχει υποστηρικτικό περιβάλλον, επισκέφτηκε το αναψυκτήριο. Ακολούθησαν σκηνές πανικού και αναστάτωσης. Εξύβρισε την επιχειρηματία και στη συνέχεια προκειμένου να πάρει τα πράγματα που ήθελε την απείλησε ότι θα τα σπάσει όλα. Χτυπούσε τα χέρια του στον πάγκο αγριεμένος και κλωτσούσε τη βιτρίνα του καταστήματος ενώ άρπαξε τον καφέ που κρατούσε η συνάδελφός της.

Οι δύο γυναίκες, που ήταν μόνες, τρομοκρατήθηκαν και κάλεσαν σε βοήθεια την Αστυνομία. Αστυνομικοί προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, βρήκαν τον 37χρονο έξω από το κατάστημα και τον συνέλαβαν. Ο 37χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Βόλου. Κρατήθηκε στα κρατητήρια και γύρω στις 14:00 οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ολη αυτή την ώρα ακούγονταν οι φωνές του στους διαδρόμους των δικαστηρίων. Ζητούσε να τον βγάλουν έξω, ένα τσιγάρο, ενώ διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του χτυπούσε την πόρτα των κρατητηρίων. Στη δίκη οι αστυνομικοί τον κρατούσαν με τις χειροπέδες και δεν τον άφηναν καθώς θεωρείται επικίνδυνος.

Το προεδρείο τον ρώτησε γιατί προκάλεσε ξανά πρόβλημα και απαντούσε ακατάληπτα. Είπε ότι του είχαν πάρει καφέ από το τσιγγάνικο καψιμί και ότι έχει αυτοκίνητο και λεφτά. Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, σημείωσε ότι είναι από το Αλιβέρι και ότι εκεί δεν έχει αντάρτες. Διερωτούταν: «Γιατί κάνουν όλοι έτσι; Οι θείοι μου οι μπαρμπάδες μου. Εχω μαγαζί και είναι όλοι καλά». Ισχυρίστηκε ότι πρώτη φορά μπήκε σε μαγαζί και ότι τις προηγούμενες κοιτούσε τα χριστουγεννιάτικα και δεν ζήταγε πράγματα. Ζητούσε να του λύσουν τις χειροπέδες και να τον αφήσουν να φύγει, λέγοντας ότι είναι καλά και ότι δεν χρειάζεται αγωγή.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εξύβριση διά λόγου και έργου και για απειλή. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 60 ημερών χωρίς αναστολή συν τα δικαστικά έξοδα. Ανακοινώνοντας την απόφαση η πρόεδρος παρότρυνε τον κατηγορούμενο να εκμεταλλευτεί αυτόν τον χρόνο, να σκεφτεί τον εαυτό του, να ζητήσει εάν θέλει γιατρό και να ηρεμήσει.

Ο 37χρονος απαιτείται τώρα να μείνει στη φυλακή τουλάχιστον για τα δύο πέμπτα της ποινής. Θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων φυλακισμένος, καθώς η ποινή που του επιβλήθηκε δεν είναι εφέσιμη.

Δυστυχώς από τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή δεν βρέθηκε καμία δομή από την Πολιτεία να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν και να τον φροντίσει. Η δε Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου που τον είχε εξετάσει μετά από εισαγγελική παραγγελία είχε αποφανθεί ότι έχει επίγνωση των πράξεών του και ότι δεν είναι επικίνδυνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου