ΑΛΜΥΡΟΣ

Σκύλοι κατασπάραξαν κότες στον Αλμυρό

σκύλοι-κατασπάραξαν-κότες-στον-αλμυρ-808460

Εξοργισμένος ο ιδιοκτήτης τους απείλησε με αντίποινα – Συστάσεις από το Τμήμα Αλμυρού – Εκτός ελέγχου το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Ξέφυγε η κατάσταση με τα αδέσποτα στον Δήμο Αλμυρού. Αγέλες ζώων περιφέρονται σε όλες τις τοπικές κοινότητες και συνοικίες και πεινασμένες εν μέσω πανδημίας επιτίθεται σε οικόσιτα ζώα. Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι κάτοικος του Αλμυρού βρήκε πριν από μερικές μέρες τις κότες του πνιγμένες μετά από επίθεση σκυλιών.

Ο πολίτης εξοργίστηκε με τις φρικτές εικόνες. Δεν άντεξε στη θέα των νεκρών ζώων του και ξέσπασε με απειλητικό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εξοργισμένος απείλησε ότι για κάθε κότα του που βρήκε πνιγμένη θα πεθάνει και ένα σκυλί με απαγορευμένο δηλητήριο.

Μάλιστα ανάρτησε στο μέσο το μήνυμα – απειλή και ταυτόχρονα δημοσίευε φωτογραφίες από τα ξεπουπουλιασμένα και νεκρά ζώα του που τόσο αγαπούσε και φρόντιζε.

Παράλληλα, εξύβριζε φιλοζωική επειδή κατά τον ίδιο αγνοεί ότι οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα οικόσιτα ζώα τους, με αποτέλεσμα να γίνονται αδέσποτα.

Η απάντηση όμως για τα αντίποινα δεν άργησε να έρθει. Η απειλή κινητοποίησε ομάδα φιλόζωων που έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στο Τμήμα Αλμυρού. Ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων τιμωρούνται πολύ αυστηρά από τον ποινικό κώδικα. Πλέον επιβάλλονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Οι φιλόζωοι κοινοποίησαν καταγγελία ζητώντας δικαιολογημένα μέτρα για να προστατέψουν τα αδέσποτα. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πειράξει αθώες ψυχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τα στοιχεία του χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Γρήγορα εντόπισαν την ταυτότητά του και τον τόπο διαμονής του. Εφθασαν και έξω από την πόρτα του εξοργισμένου πολίτη που απειλούσε και προχώρησαν σε αυστηρές συστάσεις.

Ο πολίτης κατέβασε ως όφειλε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες και το μήνυμά του υπακούοντας στις οδηγίες των αστυνομικών.

Πάντως το θέμα θα πρέπει να προβληματίσει τον δήμο Αλμυρού. Εν μέσω πανδημίας τα ζώα δεν θα πρέπει να μένουν αφρόντιστα, χωρίς τροφή και νερό, καθώς παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά. Ισως θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότερες ταΐστρες και ποτίστρες και να γίνεται πιο τακτικά περισυλλογή όταν υπάρχει ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου