ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι με όρους οι επίδοξοι ληστές βενζινάδικου στη Λαρίσης

ελεύθεροι-με-όρους-οι-επίδοξοι-ληστές-808541

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το μεσημέρι οι δύο επίδοξοι ληστές που συνελήφθησαν για απόπειρα ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λαρίσης.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 1.500 ευρώ.

Αντίστοιχα, ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ότι δεν είχε γνώση των πράξεών του.

Μάλιστα, ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ για να απεξαρτηθεί από ναρκωτικές ουσίες.

Από την πλευρά του ο 20χρονος αρνήθηκε ανάμειξη με τη ληστεία. Είπε ότι δεν ήταν εκείνος που οδηγούσε τη μηχανή και ότι δεν γνώριζε για τις προθέσεις του 24χρονου να διαπράξει ληστεία. Ο νεαρός δεν είχε ξαναπασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.

Τα τραύματα που φέρουν και οι δύο από την πτώση της μοτοσικλέτας σε γέφυρα στην περιοχή Χολόρεμα ήταν εμφανή. Ο ένας είναι χτυπημένος στο πόδι και άλλος στο χέρι.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από κινηματογραφική καταδίωξη από τον Βόλο στην περιοχή μεταξύ Αϊδινίου και Μικροθηβών.

Ο 24χρονος συνελήφθη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη γέφυρα στο αποστακτήριο Αποστολάκη ενώ ήταν σε φορτηγό που ενδεχομένως προσπαθούσε να κλέψει για τη διαφυγή του.

Ο 20χρονος συνελήφθη την επόμενη μέρα, την Τετάρτη, στο πατρικό του σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Οι δύο δράστες βραδινές ώρες Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης φέρονται να αποπειράθηκαν να ληστέψουν βενζινάδικο στη Λαρίσης. Μετακινήθηκαν στο σημείο στόχο με κλεμμένη μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ο 24χρονος «εισέβαλε» το πρατήριο με καλυμμένα χαρακτηριστικά και απείλησε με κατσαβίδι τον υπάλληλο ηλικίας 25 ετών.

Την ώρα της ληστείας παρουσιάστηκε στο βενζινάδικο οδηγός φορτηγού με αποτέλεσμα οι δράστες να φοβηθούν και να τραπούν σε φυγή.

Νωρίτερα φέρονται να προσπάθησαν ληστέψουν και κατάστημα κρεπερί στο κέντρο του Βόλου, πράξη, όμως, που δεν διέπραξαν, τελικά, για άγνωστο λόγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου