ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ: Να αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο…

περιφερειακοσ-να-αρθεί-και-το-τελευτα-851206

Την παρέμβαση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκου, ώστε να αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη των εργασιών στον Περιφερειακό στο σημείο του Θολωτού Τάφου, ζήτησε ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας.
Σε έγγραφό του προς τον Υφυπουργό ο Νομάρχης αναφέρει πως η απόφαση του ΚΑΣ για τον Περιφερειακό έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό Πολιτισμού και επομένως όλα είναι έτοιμα, ώστε μόλις εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η εργολαβία «σκούπα», να ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα οι εργασίες κατασκευής του βόρειου κλάδου της παράκαμψης του τάφου. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΥΠΕΧΩΔΕ, η εξέλιξη αυτή θα λάβει χώρα μέχρι το τέλος του μήνα.
Ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ -κι αυτό θα είναι αναπόφευκτα το επόμενο εμπόδιο που πρέπει να υπερβούμε για την έναρξη των εργασιών- το απαγορευτικό σήμα της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία επικαλείται κινδύνους για τον θολωτό τάφο από τις δονήσεις των εκσκαπτικών και δονητικών μηχανημάτων του εργοταξίου.
Για το λόγο αυτό, αναφέρει ο Νομάρχης προς τον κ. Νάκο, είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί με παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού κλιμάκιο της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΠΟ, που έχει μελετήσει το θέμα της στερέωσης του τάφου, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή και να υποδείξει τρόπους προσωρινής στήριξής του. Οι ενέργειες αυτές κρίνονται απαραίτητες για να ανακαλέσει η τοπική υπηρεσία το απαγορευτικό σήμα της και να επιτραπεί η κατασκευή των έργων στην περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου