ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγίες για τα εποχικά αναμένουν οι έμποροι του Βόλου

οδηγίες-για-τα-εποχικά-αναμένουν-οι-έμ-808909

Εποχικά καταστήματα με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου

Σε αναμονή διευκρινιστικών οδηγιών για το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη στις 7 Δεκεμβρίου βρίσκεται ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Χριστουγεννιάτικα είδη πωλούνται από πολλά εμπορικά καταστήματα σε όλους τους κλάδους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αποστόλης Οντόπουλος είπε ότι μετά τις πρώτες ανακοινώσεις ο Σύλλογος δέχτηκε τηλεφωνήματα από πολλούς εμπόρους που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες.

«Χριστουγεννιάτικα είδη πουλούν και τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με είδη δώρων και με είδη σπιτιού και τα καταστήματα με ηλεκτρικά είδη. Υπάρχουν αρκετοί κλάδοι που έχουν εποχικότητα.

Εμείς δεν γνωρίζουμε τι θα ισχύει και αναμένουμε από το υπουργείο διευκρινιστικές εγκυκλίους», σημείωσε.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο επιβεβαιώνει και από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη δώρων Ναταλία Δοδότσιου.

«Αύριο (σημ. σήμερα Παρασκευή) περιμένουμε την απόφαση. Όμως, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν φαίνεται ότι θα ανοίξουν μόνο 110 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Η κυβέρνηση δεν έχει και πάλι στο πλάνο της τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», σημειώνει.

Οι επαγγελματίες με καταστήματα με είδη δώρων θέλουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις τους στις 7 Δεκεμβρίου. «Το 80% του τζίρου μας προέρχεται από αγορές για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Δεν γίνεται να χαθούν και αυτές οι γιορτές», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε αναμονή οδηγιών είναι και οι βιβλιοπώλες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Μαγνησίας Χρήστος Αγιώτης ανέφερε: «Περιμένουμε να δούμε αν αναφέρονται όντως σε κάποια καταστήματα που λειτουργούν μόνο 30-60 μέρες τον χρόνο και δραστηριοποιούνται ειδικά για τις γιορτές. Αν δεν αφορά μόνο σε αυτά, αλλά και σε άλλα με χριστουγεννιάτικα είδη και περιλαμβάνουν κι εμάς, θα θέλαμε οπωσδήποτε να ανοίξουμε στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς όλοι έχουμε φθάσει σε μία κατάσταση απόγνωσης. Υποθέτω, όμως, ότι μιλούν μόνο γι’ αυτά τα καταστήματα, αν και δεν γνωρίζω αν στην πόλης μας έχουν σκοπό να ανοίξουν τέτοια, εν μέσω της πανδημίας», τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου