ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερος «Κάμελ» πίσω από τη φωτιά στη φάτνη;

δεύτερος-κάμελ-πίσω-από-τη-φωτιά-στη-809246

Πρόκειται για άτομο με έντονα παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά, που μπαινοβγαίνει στην ψυχιατρική κλινική – Από την αρχή το στήσιμο της φάτνης από τον Δήμο Βόλου

Σε χρόνο ρεκόρ άρχισε να παίρνει και πάλι μορφή η φάτνη, που στήνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Βόλου στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μετά την προχθεσινή καταστροφή της από πυρκαγιά, τα συνεργεία του Δήμου έπιασαν χθες από νωρίς δουλειά και στήνουν από την αρχή τη φάτνη. Στόχος να είναι έτοιμη την Κυριακή, ημέρα γιορτής του πολιούχου του Βόλου, Αγίου Νικολάου.

Χθες το πρωί, αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου για την καταστροφή της φάτνης από φωτιά, που κατηγορείται ότι ο ίδιος προκάλεσε. Ο 37χρονος είχε ζητήσει αναπτήρα από τρίτο άτομο για να ανάψει τσιγάρο όπως ισχυρίστηκε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα η φάτνη τυλιγόταν στις φλόγες. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο με βάση τη δικογραφία που συντάχθηκε από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για εμπρησμό από πρόθεση και σήμερα ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ωστόσο το συμβάν με τη φάτνη έρχεται να φέρει στην επιφάνεια ένα ακόμη ανθρώπινο δράμα για το οποίο δεν υπάρχει κρατική πρόνοια. Ο 37χρονος, που κατηγορείται για τη φωτιά στη φάτνη, είναι άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια απασχολεί τις διωκτικές αρχές για την παραβατική και έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά του, μπαινοβγαίνει στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και το τελευταίο διάστημα μένει στον δρόμο χωρίς να έχει ούτε έναν δικό του άνθρωπο.

«Δεύτερος… Κάμελ» αποκαλείται ο 37χρονος, ο οποίος όπως έγινε γνωστό βγήκε τρεις ημέρες πριν το κάψιμο της φάτνης από την ψυχιατρική κλινική όπου είχε εισαχθεί με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου μετά το περιστατικό σε ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της πόλης, στο οποίο είχε εισβάλει για να κηρύξει μόνος του… τουρτοπόλεμο εκτοξεύοντας γλυκά προς πάσα κατεύθυνση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος έγινε γνωστός στις διωκτικές αρχές πριν από τρία χρόνια όταν άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα σημάδια επιθετικότητας. Στο «βιογραφικό» του υπάρχουν επιθέσεις με εκτόξευση αντικειμένων εναντίον γυναικών και παιδιών στο κέντρο της πόλης, εισβολές σε καταστήματα όπου προκαλεί φθορές και έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά.

Λίγες όμως είναι οι φορές που έχει συλληφθεί καθώς οι παθόντες δεν υποβάλλουν εναντίον του μηνύσεις και ο 37χρονος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Κατά καιρούς νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ακολουθεί θεραπεία και λίγες ημέρες μετά εμφανίζεται και πάλι στους δρόμους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει σπίτι να διαμείνει κι ότι οι δικοί του άνθρωποι τον έχουν εγκαταλείψει και διαμένουν σε άλλη πόλη. Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει απασχολήσει τέσσερις φορές τις διωκτικές αρχές για διάφορα περιστατικά.

Οπως και στην περίπτωση του 36χρονου Κάμελ έτσι και στην αντίστοιχη του 37χρονου δεν υπάρχει καμία ουσιαστική κρατική μέριμνα για την στήριξη ενός ατόμου με ψυχολογικά προβλήματα, που κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης, προκαλώντας προβλήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου