ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος ο πατέρας «κακοποίησε» βρέφος

αθώος-ο-πατέρας-κακοποίησε-βρέφος-851206

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαρίσης, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, ο 24χρονος πατέρας που είχε συλληφθεί και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή για κακοποίηση της μόλις οκτώ μηνών κόρης του.
Ο 23χρονος που διαμένει στον Δήμο Ιωλκού, είχε συλληφθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου 2006 από την Αστυνομία με την κατηγορία της κακοποίησης του βρέφους, ύστερα από καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γιαγιά του βρέφους -πεθερά του καταδικασθέντα- είχε μεταφέρει το οκτώ μηνών κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Βόλου το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, λόγω προβλήματος δύσπνοιας που αντιμετώπιζε. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι στο πρόσωπο και την πλάτη του παιδιού υπήρχαν μελανιές. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κοριτσάκι είχε «τρεις εκχυμώσεις και εντυπώματα δαχτύλων».
Η Αστυνομία συνέλαβε την επομένη τον 23χρονο πατέρα, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε ότι είχε χτυπήσει το βρέφος, όπως το ίδιο υποστήριξε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπως και στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαρίσης προχθές.
Και πάλι η σύζυγος του 23χρονου και μητέρα του παιδιού αρνήθηκε ότι ο καταδικασθείς χτύπησε το κοριτσάκι, ενώ από την πλευρά της οι δικηγόροι της υπεράσπισης ζήτησαν την αθώωσή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου