ΤΟΠΙΚΑ

Εμπαιγμός ΕΤΑΔ σε Δήμο Βόλου για παραχώρηση του Πανθεσσαλικού

εμπαιγμός-εταδ-σε-δήμο-βόλου-για-παραχ-809736

Για δεύτερη φορά το συμβούλιο απέφυγε να πάρει απόφαση – Αχ. Μπέος: «Είναι αδιανόητο κάποιοι να στυλώνουν τα πόδια χωρίς λόγο και αιτία»

Εμπαιγμός της ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Βόλου για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όμως… αποσύρθηκε, με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο να αλληλοκατηγορούνται για κωλυσιεργία.

Η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που είναι το μοναδικό από τα ολυμπιακά ακίνητα που δεν έχει περιέλθει στην κυριότητα της τοπικής κοινωνίας, παρ’ όλο που έχει δρομολογηθεί από το 2015, συμπεριλαμβανόταν ως δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΔ, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας χθες το μεσημέρι στον Αστρα στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη.

Την πρώτη φορά που είχε εισαχθεί δεν είχε συζητηθεί με επίσημη αιτιολογία ότι εξαιτίας της έκτασης της συζήτησης που είχαν λάβει τα προηγούμενα θέματα δεν υπήρχε χρόνος. «Για να δούμε σήμερα (σ.σ. χθες). Θα συζητηθεί; Και κυρίως τι απόφαση θα ληφθεί εφόσον όλες οι υπηρεσίες εισηγούνται θετικά την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού;» έλεγε σε αυστηρό ύφος ο κ. Μπουκώρος χθες το μεσημέρι.

Αργά χθες το απόγευμα γινόταν γνωστό ότι το θέμα αποσύρθηκε παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τόσο από τον βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο, όσο και από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος πρόσφατα μάλιστα, στον απόηχο επαφής που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Στέφανο Βλαστό, είχε ανακοινώσει ότι η παραχώρηση βρίσκεται προ υπογραφής.

Για την αρνητική εξέλιξη που μεταθέτει για μία ακόμη φορά στο μέλλον την παραχώρηση του σταδίου ενημερώθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ο οποίος σε αυστηρό τόνο υπογράμμισε: «Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και αποφασίζουν θα πρέπει να ενεργούν και να αποφασίζουν για το συμφέρον της πατρίδας, πόσο μάλλον όταν είναι έμμισθοι και περαστικοί. Η πόλη του Βόλου διεκδικεί για την τοπική κοινωνία το Πανθεσσαλικό Στάδιο το οποίο ρημάζει κάθε εβδομάδα που περνά γιατί ο κρατικός μηχανισμός είναι ανίκανος να το συντηρήσει. Ως εκ τούτου είναι μονόδρομος η παραχώρηση στον Δήμο Βόλου για τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών. Η πολιτική βούληση υπάρχει και είναι αδιανόητο κάποιοι να στυλώνουν τα πόδια χωρίς λόγο και αιτία. Ηρθε η ώρα πλέον και οι βουλευτές να διεκδικήσουν το αυτονόητο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου