ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες & στον δεύτερο επίδοξο ληστή βενζινάδικου στον Βόλο

χειροπέδες-στον-δεύτερο-επίδοξο-λησ-809960

Συνελήφθη και ο δεύτερος νεαρός που μαζί με συνεργό του φέρονται να επιχείρησαν να ληστέψουν υπάλληλο βενζινάδικου στην οδό Λαρίσης στον Βόλο, χθες τα ξημερώματα.

Ο φερόμενος ως δράστης, ηλικίας 20 ετών, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, μετά από τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Ο 20χρονος είχε διαφύγει χθες της σύλληψης μετά από κινηματογραφική καταδίωξη του ίδιου και του συνεργού του από τον Βόλο μέχρι και τον Αλμυρό, ενώ ο τελευταίος είχε συλληφθεί και ήταν τραυματισμένος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες διαδραματίστηκαν σκηνές από αστυνομική ταινία με καταδίωξη δύο επίδοξων ληστών, που επέβαιναν σε κλεμμένη μηχανή μεγάλου κυβισμού στον Βόλο, τη Νέα Αγχίαλο και τον Αλμυρό. Στη 1:30 οι δύο δράστες τράπηκαν κακήν κακώς σε φυγή από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λαρίσης, όταν κατά τη ληστεία παρουσιάστηκε οδηγός φορτηγού στο προαύλιο του βενζινάδικου για να εφοδιάσει την επιχείρηση με καύσιμα. Ο 25χρονος υπάλληλος, που έπεσε θύμα απειλής με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, προκειμένου να τους δώσει τις εισπράξεις πρόλαβε και ήχησε έγκαιρα τον συναγερμό. Ο ένας εκ των δύο δραστών τελικά ακινητοποιήθηκε γύρω στις 3:30 κοντά στο αποστακτήριο Αποστολάκη μετά από πτώση τους στη γέφυρα Αϊδινίου, που είναι κατεστραμμένη. Ο δεύτερος αναζητείται.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη των δραστών από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Πληρώματα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της Τροχαίας τούς καταδίωκαν στη Λαρίσης, καθώς οι ληστές αποπειράθηκαν να διαφύγουν προς τη γειτονική πόλη. Μάλιστα κινητοποιήθηκαν και αστυνομικοί από το Τμήμα Βελεστίνου, αλλά στη συνέχεια οι δράστες επέστρεψαν στον Βόλο και προσπάθησαν να χαθούν σε δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Πλήρωμα περιπολικού της ΟΠΚΕ τούς «συνάντησε» στη συνέχεια σε ανηφόρα του Σωρού στις Αλυκές και το κυνήγι συνεχιζόταν μέχρι τη Νέα Αγχίαλο και τις Μικροθήβες.

Στο Αϊδίνι οι δύο δράστες προφανώς δεν γνώριζαν ότι η γέφυρα είχε καταστραφεί μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό από ύψος. Δεν το έβαλαν, ωστόσο, κάτω και συνέχισαν να τρέχουν πεζή. Τελικά, ο ένας ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ κοντά στο αποστακτήριο Αποστολάκη σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη γέφυρα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του και στη συνέχεια κάλεσε σε βοήθεια πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, καθώς ήταν τραυματισμένος και με κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίδοξος ληστής είναι ηλικίας 24 ετών ημεδαπός και έχει απασχολήσει τις αρχές με άλλες υποθέσεις με ναρκωτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Ωρες φρίκης για τον υπάλληλο του πρατηρίου

Ηταν μόνος στο πρατήριο υγρών καυσίμων ο υπάλληλος, όταν αιφνίδια αντιλήφθη την παρουσία νεαρού άντρα, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαντίλι. Ο 25χρονος νόμιζε ότι ήταν ο ντελιβεράς, καθώς λίγο νωρίτερα είχε κάνει παραγγελία. Ζήτησε τα σουβλάκια του, όταν ο άγνωστος άνδρας άρχισε να τον απειλεί με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότητα μαχαίρι, στον λαιμό και να του ζητεί τις εισπράξεις. Για καλή του τύχη εμφανίστηκε στον προαύλειο χώρο του πρατηρίου οδηγός φορτηγού και τότε ο δράστης φοβήθηκε. Απομακρύνθηκε με δεύτερο άτομο από το σημείο με μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες εθεάθησαν νωρίτερα από την απόπειρα ληστείας κοντά σε κατάστημα κρεπερί στον Βόλο, ίσως σκοπεύοντας να κάνουν και άλλη ληστεία, αλλά τράπηκαν σε φυγή από το σημείο άπρακτοι.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση Αλεξάκη

Ο διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μίλτος Αλεξάκης συγχαίρει τους αστυνομικούς για την επιτυχία τους. Αναλυτικά χθες μετά την πρώτη σύλληψη σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Συγχαίρω δημόσια αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μαγνησίας, της ΟΕΠΤΑ Μαγνησίας, του Τ.Τ Βόλου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, του Α.Τ. Αλμυρού και του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, οι οποίοι εκτελώντας υπηρεσία χθες το βράδυ με αυταπάρνηση, ζήλο και εξαίρετο επαγγελματισμό και υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Κέντρου Βάσης R/T της Διεύθυνσής μας, κινητοποιήθηκαν άμεσα, τόσο στον αστικό ιστό όσο και στη περιφέρεια, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δύο δραστών της απόπειρας ληστείας που διέπραξαν σε βάρος υπαλλήλου βενζινάδικου στην πόλη του Βόλου, οι οποίοι κινούνταν επικίνδυνα με μοτοσικλέτα και εν συνεχεία μετά από ολιγόχρονη καταδίωξη, κατάφεραν και συνέλαβαν τον έναν εξ αυτών, προσφέροντας πολύτιμη υπηρεσία στην ασφάλεια των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου