ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη στον Βόλο: Δεν πρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί

μήνυμα-χρυσοχοΐδη-στον-βόλο-δεν-πρέπε-810294

Στον Βόλο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και αυτήν την ώρα προεδρεύει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου με τους δημάρχους του νομού Μαγνησίας και υγειονομικούς φορείς.

Η σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γίνεται με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, των δημάρχων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου κ.κ. Ευαγ. Χατζηκυριάκου, Δημ. Νασίκα και Μιχ. Μιτζικού, αντίστοιχα, αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιώργου Μουλά, του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ιωαν. Ντόκου, ενώ από πλευράς ΕΛΑΣ μετείχαν ο Ταξίαρχος Αστέριος Μαρτζιώκας, Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας, Μιλτιάδης Αλεξάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Αθανάσιος Καλαμπόκας, Υποδιευθυντής Δ.Α Μαγνησίας και Ντιζές Γεώργιος, Β΄ Υποδιευθυντής Δ.Α Μαγνησίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα εορτασμού του Αγίου Νικολάου, αλλά και θέματα που αφορούν στη αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων εντός του Δεκεμβρίου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού ενόψει του εορτασμού του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου, καθώς και των γιορτών της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Σάββα.

«Αυτή η μάχη που δίνουμε είναι καθολική και θα νικήσουμε. Όλοι έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει και πρέπει να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως επίσης τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης η κλιμάκωση της πανδημίας στη Μαγνησία δεν είναι η αναμενόμενη και προέτρεψε «όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για τα καταφέρουμε, δεν πρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί».

«Βρισκόμαστε στον Βόλο για τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, αλλά έχουμε και τις γιορτές της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Σάββα. Πρέπει να δείξουμε ενσυναίσθηση και να τιμήσουμε όσους έφυγαν από τον κορονοϊό», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στην πανδημία. Δίνουμε μία καθολική μάχη για να αντιμετωπίσουμε τον επώδυνο ιό που έχει στοχοποιήσει την ανθρωπότητα, που έχει αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές. Δίνουμε μία μάχη που θα κερδίσουμε. Θα νικήσουμε διότι ο καθένας από εμάς έχει αντιληφθεί ην ατομική του ευθύνη, πόσο σημαντικό είναι να μένουμε στο σπίτι και να μην υπάρχουν συναθροίσεις.

Στη Μαγνησία υπάρχει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, όμως δεν είναι η αναμενόμενη. Ήρθα να συζητήσω με τους εκπροσώπους του λαού του Βόλου, με τους υγειονομικούς, ώστε τώρα τον Δεκέμβριο να κάνουμε μία προσπάθεια, να μη γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε. Όπως δε γιορτάσαμε το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και όπως γιορτάζουμε ως Έλληνες και σαν Χριστιανοί όλες τις γιορτές. Τώρα με τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Σπυρίδωνα, την Αγ. Βαρβάρα δε θα γιορτάσουμε. Θα δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν και την τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν και έχασαν τη ζωή τους. Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, ενκαρτέριση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε, να τις τηρήσουμε.

Θα συναντηθώ και με τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο ένα ιεράρχη με κατανόηση ώστε η Πνευματική ηγεσία του τόπου να καταβάλει προσπάθεια ώστε οι γιορτές να γίνουν στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους. Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στους κατοίκους της Μαγνησίας, όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και θα νικήσουμε. Μέχρι να φθάσουμε στον εμβολιασμός και μέσα σε λίγους μήνες θα ανοίξει η ζωή μας να ανοίξουμε και πάλι τη ζωή μας να γίνουμε κανονικού άνθρωποι».

Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι για τη Μαγνησία δεν θα ισχύσουν έκτακτα μέτρα, αλλά αυτά που προβλέπονται για όλη τη χώρα, ενώ για την εκδήλωση για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου τόνισε θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος Βόλου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος που δώρισε στον υπουργό το βιβλίο της πόλης και ένα αναμνηστικό έμβλημα της Αργούς ζητώντας την συνδρομή του στην προσπάθεια κατασκευής του Μουσείου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα την έχει, υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Υπουργείου για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία. Ο κ. Μπέος στάθηκε ιδιαίτερα για την αλητεία, όπως χαρακτηριστικά είπε, σήμερα με την φωτιά στη φάτνη του Αγ. Νικολάου, που είναι ντροπή για την πόλη. Και πρόσθεσε: «Η φάτνη θα κατασκευαστεί ξανά σε χρόνο ρεκόρ. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με αυτούς τους αλήτες. Ηταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε κατ ιδίαν με τον Υπουργό και μετέφερε εντολές στην ηγεσία της Αστυνομίας.

Ηδη ψάχνουν μέσα από κάμερες. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Ή το έκανε κάποιος μεθυσμένος ή τοξικομανή ή ήταν μήνυμα για την παρουσία υπουργού. Ο,τι και να είναι δεν επιτρέπεται άλλη δράση αλητών. Θα σταματήσει τελεία και παύλα», υπογράμμισε ο κ. Μπέος

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τέλος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι τα μέτρα ήδη αποδίδουν και στη Μαγνησία, με το σχετικό δείκτη μεταδοτικότητας να πέφτει στο 0,62. Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, το ίδιο καταγράφεται και σε όλη τη Θεσσαλία, όπως φαίνεται και από την πίεση στα Νοσοκομεία και τη μείωση εισαγωγών. «Καλούμαστε όλοι σήμερα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με αλληλεγγύη πρόνοια σοβαρότητα και προσωπική αυστηρότητα στην τήρηση μέτρων. Να κερδίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου