ΤΟΠΙΚΑ

Παρατείνονται έως 7 Δεκεμβρίου τα μέτρα στα δικαστήρια Βόλου

παρατείνονται-έως-7-δεκεμβρίου-τα-μέτρ-810341

Η πράξη με τους περιορισμούς από τον διευθύνοντα το Πρωτοδικείο Βόλου Δημήτριο Βασιλόπουλο

Για μία ακόμη εβδομάδα έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου παρατείνονται τα μέτρα στα δικαστήρια Βόλου για την αποτροπή του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πράξη του διευθύνοντος το Πρωτοδικείο Βόλου Δημήτριου Βασιλόπουλου προέδρου Πρωτοδικών, αναστέλλονται προσωρινά όλες οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και διενέργειας πλειστηριασμών.

Οι δίκες που εξαιρούνται της αναστολής είναι οι ίδιες με την προηγούμενη πράξη του διευθύνοντος από την έναρξη του δεύτερου πανδημικού κύματος με τη διαφορά ότι παρέχονται διευκρινίσεις σε σχέση με τη συζήτηση πολιτικών υποθέσεων σε α’ και β’ βαθμό χωρίς πάντοτε ακροαματική διαδικασία και εξέταση μαρτύρων.

Οσον αφορά στις ποινικές δίκες, εκδικάζονται κανονικά τα κακουργήματα όταν συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης των κατηγορούμενων ή οι υποθέσεις απειλούνται με παραγραφή. Ακόμη, τα Αυτόφωρα εφόσον υπάρχει κράτηση του κατηγορούμενου.

Στο διάστημα των μέτρων η γραμματεία του Πρωτοδικείου Βόλου θα λειτουργεί κανονικά με τον αριθμό υπαλλήλων που κρίνεται αναγκαίος για την εύρυθμη λειτουργία κάθε τμήματος σε συνάρτηση με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Η είσοδος σε κάθε γραφείο υπαλλήλων θα γίνεται ανά ένα άτομο και μόνο ύστερα από συνεννόηση με τον αρμόδιο υπάλληλο, άλλως η εξυπηρέτηση μπορεί να πραγματοποιείται, εφόσον είναι εφικτό, από την είσοδο του γραφείου σύμφωνα με τις οικείες σημάνσεις, έτσι ώστε να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστον μεταξύ των προσώπων.

Συνιστάται, προς αποφυγή συνωστισμού και εφόσον είναι εφικτό, η προσέλευση των δικηγόρων στα γραφεία των υπαλλήλων του Πρωτοδικείου να γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το αρμόδιο γραφείο της γραμματείας.

Δεν επιτρέπεται η άσκοπη παραμονή ατόμων στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου και όσοι ευρίσκονται στους χώρους του πρέπει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτούς να τηρούν απαρέγκλιτα απόσταση1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστον από τα άλλα πρόσωπα.

Ορίζεται ως ανώτατο όριο παρευρισκομένων εντός των αιθουσών εκδίκασης υποθέσεων του ΜΟΔ, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ο αριθμός των 15 ατόμων και για τα γραφεία συνεδριάσεων πολιτικών υποθέσεων ο αριθμός των 8 ατόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου