ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη για τη βιωσιμότητα των Επιχειρήσεων

μελέτη-για-τη-βιωσιμότητα-των-επιχειρ-851206

Η ανάθεση της μελέτης για τη βιωσιμότητα των δημοτικών επιχειρήσεων της Νέας Ιωνίας αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, που κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Το δημοτικό συμβούλιο εξάλλου προχθές ενημερώθηκε και για τις εξελίξεις με την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας, καθώς η επιτροπή αυθαιρέτων απέρριψε την ένσταση της ΤΙΜ για μη παράνομη τοποθέτηση του ιστού. Η εταιρία εντός δέκα ημερών οφείλει να καταθέσει στη δικαιοσύνη αίτηση ακύρωσης της απόφασης .Εάν δικαιωθεί, ο δήμος δεν δικαιούται να προχωρήσει στην απομάκρυνση της κεραίας, διαφορετικά μετά από δέκα μέρες μπορεί να γίνει αποκαθήλωση.

Το μέλλον των Ν.Π.
Για τη μελέτη βιωσιμότητας μέχρι στιγμής όπως έγινε γνωστό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι εταιρίες, ενώ το Δ.Σ. αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 35.000 ευρώ, ώστε να προχωρήσει η ανάθεση της μελέτης.
Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδης, απαντώντας στις ενστάσεις που εκφράστηκαν για το κονδύλι που θα διατεθεί στην ιδιωτική μελετητική εταιρία που θα επιλεγεί, αντιπρότεινε τη μελέτη να αναλάβουν στελέχη του Δήμου και το ποσό να διατεθεί στις Άσπρες Πεταλούδες.
Επισήμανε ωστόσο ότι αυτή η πρόταση θα ισχύσει μόνο εφόσον ψηφιστεί ομόφωνα και υπογράμμισε ότι έτσι “τα στελέχη του Δήμου θα αποκτήσουν τεχνογνωσία που θα αξιοποιήσουν στο Δήμο”.
Ο κ. Χαλέβας συνεχάρη τη δημοτική αρχή που προχωρά στην ανάθεση μελέτης, αν και παρατήρησε ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται για τη Νέα Ιωνία με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ υπέρ της πρότασης του κ. Μαβίδη τάχθηκε αναφανδόν η παράταξη του κ. Μολοχίδη, τα μέλη της οποίας είχαν προτείνει να αναλάβουν την μελέτη βιωσιμότητας τα στελέχη του Δήμου στην έναρξη της συζήτησης.
Ο κ. Μ. Μπαλλής επισήμανε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να καταθέσει το πολιτικό πλαίσιο της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, προκειμένου να υπάρξει βάση διαλόγου και σημείωσε ότι πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει ποιοι οργανισμοί είναι αναγκαίο να επιβιώσουν, ενώ ο κ. Γιώργος Φουντουκίδης πρότεινε να εργαστούν τα στελέχη του Δήμου παράλληλα με ιδιωτική εταιρία που θα αναλάβει το έργο.
Ο κ. Λινάρδος ζήτησε τέλος από την πλευρά του να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα θέσει στον ιδιώτη – μελετητή τους όρους εκπόνησης της μελέτης, ενώ επισήμανε ότι διάκειται ευνοϊκά προς την πρόταση να ανατεθεί το έργο στα στελέχη του δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου