Διετή παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων ζητά ο Κων. Μαραβέγιας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-12-01, 19:51:45
Διετή παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων ζητά ο Κων. Μαραβέγιας

Το αίτημα των επαγγελματοβιοτεχνών της Μαγνησίας για διετή παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων λόγω κορονοϊού, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), σύμφωνα με την οποία «το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40% αποτελεί μεν βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, ωστόσο η ανανέωση των συμφωνητικών μίσθωσης δεν εγγυάται και την ισχύ του προηγούμενου συμφωνηθέντος ποσού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κάποιοι ιδιοκτήτες να απαιτούν αύξηση των ποσών μίσθωσης, με στόχο της εξισορρόπηση της έκπτωσης του 40%, στην οποία υποχρεώθηκαν με Υπουργική Απόφαση».

Η ΟΕΒΕΜ ζητεί την κατοχύρωση της παράτασης των συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά, επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι δυσβάσταχτες και πολλές από αυτές κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση και αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος που διατυπώνει η ΟΕΒΕΜ, με σκοπό τη στήριξη των επαγγελματοβιοτεχνών και την τόνωση της οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=