ΤΟΠΙΚΑ

Αισθητή μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών στο Αχιλλοπούλειο

αισθητή-μείωση-κρουσμάτων-και-νοσηλε-810933

Τις περιοχές που είναι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά με βάση τα νέα στοιχεία ανέφερε μεταξύ άλλων και τη Μαγνησία στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, το Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Καρδίτσα, Καβάλα, Τρίκαλα, Έβρο, Σέρρες και Ροδόπη, που παραμένουν ακόμη στο «κόκκινο».

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως η καλή επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής μπορεί εύκολα να ανατραπεί αν δεν τηρούνται τα μέτρα και επανέλαβε πως φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές όπως έγινε χθες στην Πάτρα, ενώ τόνισε πως οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων δεν επιτρέπονται όσο ισχύουν τα μέτρα. «Η ουσία είναι μία. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είναι ώρα μάχης για όλους και εμείς όλοι στην Πολιτική Προστασία το ξέρουμε και όλοι μαζί, μαζί με τον ΕΟΔΥ, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό, μαζί με το υπουργείο Υγείας, όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής συνεχίζουμε» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Φως στο τούνελ

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 44 νέα κρούσματα, 34 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και 10 στις Σποράδες. Εξάλλου από τα δείγματα που εξετάστηκαν από το πιστοποιημένο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας επιβεβαιώθηκαν 16 νέες μολύνσεις. Από αυτές οι 10 προέκυψαν μετά από εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, τέσσερα «θετικά» προέκυψαν στον Αλμυρό στο “Drive Through Τesting” που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλα δύο από τυχαία δειγματοληψία.

Μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα εξάλλου είναι οι νοσηλείες στο Νοσοκομείο, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σύμφωνα με τους γιατρούς. Συνολικά νοσηλεύονται 92 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 5 στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, οι 8 στη ΜΕΘ και οι υπόλοιποι στις τρεις κλινικές covid. Επίσης, στην Παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται ένα αγοράκι 2,5 ετών μαζί με τη μητέρα του.

Τέλος χθες καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος ασθενούς. Πρόκειται για γυναίκα 84 ετών η οποία αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα και τελικά κατέληξε από τον κορονοϊό από τον οποίο προσβλήθηκε πριν από λίγες μέρες, ανεβάζοντας σε 62 το αριθμό των νεκρών στη Μαγνησία κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου