ΤΟΠΙΚΑ

Θετικά 16 από τα 273 rapid tests σε Βόλο και Νέα Ιωνία

θετικά-16-από-τα-273-rapid-tests-σε-βόλο-και-νέα-ιωνία-811214

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της διενέργειας των rapid tests, που αποτελεί μια προσφορά του Δήμου Βόλου στους δημότες και σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία διενεργήθηκαν συνολικά 273 tests από τα οποία 16 βρέθηκαν θετικά.

Στο σημείο δειγματοληψίας στον Βόλο διενεργήθηκαν 198 από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά και 75 στη Νέα Ιωνία από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 4.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη, !η Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» απέναντι από το Δημαρχείο και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, Εφραιμίδη και Καισαρείας.

Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπό την εποπτεία του διευθυντή της κ. Κων. Γουργουλιάνη. Δύο συνεργεία με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό και εκπαιδευμένους νοσηλευτές προχωρούν στη λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων προκειμένου να υπάρξει μια ευκρινής εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της διασποράς μετά από σύγκριση με τα στοιχεία της πρώτης δειγματοληψίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου