ΤΟΠΙΚΑ

Ταινία animation με τον Κολοκοτρώνη από τον Βολιώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη

ταινία-animation-με-τον-κολοκοτρώνη-από-τον-βο-811275

Συνένωση δυνάμεων τριών ταλαντούχων δημιουργών η ταινία animation η «Κολοκοτρώνης- Ο Γέρος του Μοριά», όπου η νέα τεχνολογία συναντά την ιστορία, σε μια στιγμή – έκπληξη.

Με τα πρώτα σχόλια που διατυπώνονται, να κάνουν λόγο για ένα διαμάντι, οι τρεις ταλαντούχοι δημιουργοί επιχείρησαν να προσεγγίσουν με μια διαφορετική οπτική την ελληνική επανάσταση και τα πρόσωπα που έγραψαν ιστορία. Μια ταινία επίκαιρη λόγω της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση, που αναμένεται να τιμηθεί με σειρά εκδηλώσεων το 2021.

Δημιουργοί της ταινίας ο Βολιώτης Δημήτρης Βόρρης που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ο Γιώργος Καλλής που έχει αναλάβει τη μουσική σύνθεση και την ενορχήστρωση και ο βραβευμένος με Emmy animator Νάσος Βακάλης.

Η ταινία βασίζεται στα «Απομνημονεύματα περί της Ελληνικής Επαναστάσεως» του Φωτάκου, πρώτου υπασπιστή του Κολοκοτρώνη, και τη «Διήγηση συμβάντων της Ελληνικής Φυλής» του Γεωργίου Τερτσέτη.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Βόρρης με καταγωγή από τον Βόλο, έγινε ευρύτερα γνωστός για την μεγάλου μήκους ταινία του «Η εξέγερση του Δεκέμβρη (2014)» καθώς και για την σειρά κινουμένων σχεδίων «Ο Αρχαιούλης» (2002).

Ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από τον αρχιστράτηγο του απελευθερωτικού αγώνα, την ελληνική απάντηση στην επικρατούσα φρενίτιδα των υπερηρώων, με την μικρού μήκους animation ταινία του με τίτλο «Κολοκοτρώνης- Ο Γέρος του Μοριά».

Το σενάριο και την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Δημήτρης Βόρρης, ο οποίος, για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος συνεργάστηκε με δύο ακόμα καταξιωμένους Eλληνες κινηματογραφιστές του εξωτερικού. Δύο έλληνες με χολιγουντιανή καριέρα, ο Ελληνοκύπριος συνθέτης μουσικής επένδυσης ταινιών Γιώργος Καλλής, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Disney στο παρελθόν και ο 3D Animator και νικητής βραβείου Εmmy το 2006 για τη δουλειά του στην σειρά κινούμενων σχεδίων Off- Mikes (2005), Νάσος Βακάλης, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Βολιώτη δημιουργό για να φέρουν στη ζωή «τον δικό μας σούπερ ήρωα, που είναι η πραγματική απάντηση στους αντίστοιχους της Marvel», όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου