ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση στις παραγγελίες αλκοολούχων ποτών στη διάρκεια της καραντίνας στον Βόλο

αύξηση-στις-παραγγελίες-αλκοολούχων-811308

Πιο… έμπειρους φαίνεται ότι βρήκε τους εμπόρους οινοπνευματωδών ποτών του Βόλου η δεύτερη καραντίνα με τους περισσότερους να υιοθετούν τη διανομή των προϊόντων τους κατ’ οίκον είτε μέσω τηλεφωνικής είτε μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Βλέποντας τις πωλήσεις αλκοόλ να σημειώνουν άνοδο και το ενδιαφέρον του κόσμου ολοένα να αυξάνει κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που αποφάσισαν και στη δεύτερη, να εντάξουν το ντελίβερι των προϊόντων τους στο σπίτι, μια κίνηση που, όπως φαίνεται, αποδίδει.

Μικρότερη σε σχέση με την προηγούμενη καραντίνα αλλά αυξανόμενη είναι η κίνηση των ντελίβερι στις κάβες. Συγκεκριμένα, έως και 20% πάνω βλέπουν την κίνησή τους οι καταστηματάρχες που υιοθέτησαν τη διανομή ποτών κατ’ οίκον, με τους ίδιους να δηλώνουν ευχαριστημένοι δεδομένων των συνθηκών. «Η αύξηση του ντελίβερι είναι ικανοποιητική δεδομένου του ότι ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει να βλέπει μια κάβα ποτών ανάμεσα στα μαγαζιά με φαγητό όταν επιχειρεί να κάνει μια ηλεκτρονική παραγγελία. Δεν παραγγέλνεις τόσο εύκολα ένα μπουκάλι κρασί όσο παραγγέλνεις ένα σουβλάκι. Παρόλα αυτά υπάρχει ενδιαφέρον και είμαστε ευχαριστημένοι», δηλώνει ο κ. Βασίλης Κατσάρος, ιδιοκτήτης κάβας που ενέταξε το κατάστημά του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διανομής κατ’ οίκον.

Την ίδια ώρα όμως, οι δια ζώσης αγορές έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, παρόλο που οι κάβες παραμένουν ανοιχτές, όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι καταστηματάρχες, γεγονός που, σε συνδυασμό με το κλείσιμο της εστίασης που αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για το χονδρικό τους εμπόριο, δεν καθιστά την αύξηση του ντελίβερι ικανή να «κλείσει την ψαλίδα».

Αυξημένη η ζήτηση και στα έτοιμα ποτά

Στον «χορό» του ντελίβερι ποτών έχουν μπει για τα καλά και ορισμένα καταστήματα εστίασης της πόλης που προσφέρουν έτοιμα κοκτέιλ και ποτά του καταλόγου τους στο σπίτι.

Η Παρασκευή και το Σάββατο είναι οι μέρες με την πιο αυξημένη κίνηση, όπως τονίζουν οι επιχειρηματίες, γεγονός που αποδεικνύει πως η καθιερωμένη έξοδος εκείνων των ημερών έχει πλέον αντικατασταθεί από την απόλαυση ενός ποτού στο σαλόνι του σπιτιού.

«Βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη να πιεί ένα καλό ποιοτικό ποτό που το έχει στερηθεί, μετά από τόσες μέρες εγκλεισμού στο σπίτι. Εμείς προσφέρουμε τα ποτά και τα κοκτέιλ μας στο σπίτι, όπως κάναμε και στην πρώτη καραντίνα, διατηρώντας την ίδια ποιότητα με τα ποτά που σερβίραμε στα μαγαζιά μας και υπάρχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο», επισημαίνει ο Γιώργος Γαργαρέτας, ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου